→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Стиль ампір – дизайн, який відображає характер і цінності бренду

139

Оцінили: 33

Зміст:
Розмір шрифту:

Стиль ампір – дизайн, який відображає характер і цінності бренду

Для отримання оригінального дизайну слід використовувати нестандартні та сміливі рішення, у тому числі й у питанні вибору графічних стилів. Адже з їхньою допомогою можна підкреслити індивідуальність компанії, показати переваги продукту та залучити нову аудиторію.

Для створення величного дизайну можна використовувати стиль ампір. Він відрізняється мужністю та солідністю, але при цьому виглядає вишукано та привабливо.

Цей стиль викликає у споживачів певні асоціації та допомагає сформувати у їхній свідомості образ сильної, надійної та авторитетної компанії. Тому ампір обирають ті бренди, які хочуть посилити позиції на ринку та наголосити на своєму статусі.

Які риси властиві стилю, у чому його переваги та яким чином він використовується в дизайні, розглянемо у цій статті.

Стиль ампір: характеристики та переваги

Ампір (фр. empire - імперія) - стиль в архітектурі та мистецтві, який виник у Франції в період правління Наполеона Бонапарта (початок XIX століття) як завершення класицизму. Часто його називають також наполеонівським класицизмом.

Стиль мав відбивати могутність Франції, оспівувати імператора і військові перемоги. Звідси його величність та урочистість.

Ампір запозичив архітектурні та стилістичні особливості античної культури, характерні для Стародавнього Єгипту, Стародавньої Греції та Римської імперії.

empire-styleempire-styleempire-style

Ліпнина, позолота, колони, фрески, екзотичні візерунки та орнаменти розбавили класичні елементи в інтер'єрі, додали розкоші та урочистості обстановці. Так з'явився новий стиль, який багатьом припав до душі.

Він став дуже популярним у Франції, а потім і в інших європейських країнах, які прагнули показати свою велич та могутність.

Відмінні риси стилю ампір:

  • строгість, що поєднується з вишуканістю;
  • монументальність;
  • військова атрибутика та символи влади (мечі, щити, обладунки, корона);
  • строга симетрія;
  • велика кількість елементів декору;
  • екзотичні візерунки та орнаменти (сфінкси, піраміди, лавровий вінок тощо);
  • насичені відтінки.

Ампір відрізняється вишуканістю, помпезністю та монументальністю. У ньому чудово поєднуються багатий декор і військова символіка, що робить його таким розкішним і величним.

empire-style

Спочатку цей стиль знайшов відображення в живописі та архітектурі, а потім проник і в інші сфери життя, зокрема в рекламу та маркетинг. Ампір почали використовувати при створенні логотипів та розробці дизайну упаковки, щоб привернути увагу клієнтів та наголосити на статусі компанії.

Переваги використання стилю ампір у дизайні:

 

empire-style виділяє компанію серед конкурентів;

 


empire-style дозволяє створювати благородний та статусний дизайн;

 


empire-style формує особливий зв'язок із аудиторією;

 


empire-style підвищує довіру до продукту;

 


empire-style збільшує впізнаваність бренду.

 

Оскільки ампір з'явився, щоб наголосити на могутності та величі країни, то і сучасний дизайн у цьому стилі призначений насамперед для тих компаній, які хочуть показати свій характер і зробити акцент на надійності та солідності.

Найчастіше такий стиль обирають виробники алкогольної продукції та кондитерських виробів, юридичні фірми, готелі, архітектурні та меблеві компанії. Ампір підійде також дизайнерам та організаторам різних заходів, які використовують його у своїй роботі та для створення портфоліо.

Стиль ампір: як створити розкішний та статусний дизайн

Цей напрямок активно використовується в архітектурі та оформленні різних приміщень. З його допомогою дизайнери створюють розкішні інтер'єри на кшталт королівських палаців і передають неймовірну атмосферу ХІХ століття.

Активно застосовується ампір і в графічному дизайні та айдентиці. Він допомагає компаніям демонструвати свої сильні сторони, відбудовуватись від конкурентів, привертати увагу та підвищувати довіру до продукту.

Для створення дизайну, який працював би на імідж компанії, необхідно підібрати ефективні елементи та поєднати їх в єдине ціле.

Основні елементи дизайну в стилі ампір :

 

empire-style Зображення. Для цього стилю характерне використання військової атрибутики, державної символіки, фамільних гербів, зображень людей та тварин.

 

На плакатах та ілюстраціях часто можна побачити батальні сцени, чоловіків на коні, жінок та дітей у розкішному вбранні.

empire-style

Щоб зробити акцент на перемогах та величі, використовують щити, мечі, зброю, лавровий вінок, корону та інші символи влади. Для відображення сімейних цінностей та легендарної історії додають герби, а у випадках, коли необхідно показати мудрість, мужність, силу чи інші риси, вибирають зображення тварин (змії, орли, леви тощо).

Також у дизайні широко використовуються грецькі, римські та єгипетські мотиви.

 

empire-style Кольорова гама. Оскільки ампір називають холодною розкішшю, дизайнери найчастіше обирають насичені та темні кольори. Допускається поєднання одного основного тону та 2-3 додаткових.

 

Улюблений колір стилю ампір – золотистий, оскільки він ідеально передає атмосферу розкоші та шику. Активно використовуються також смарагдовий, червоний, темно-синій та білий відтінки.

Білий колір асоціюється з легкістю та чистотою, червоний застосовують для створення акцентів, синій додає спокою та шляхетності, а зелений уособлює багатство та престиж.

empire-style

 

empire-style Шрифт. Величний ампір вимагає таких самих шрифтів, тому в дизайні переважно використовуються строгі шрифтові стилі, а також рівні та жирні лінії. Таке зображення говорить про стабільність, надійність і силу компанії.

 

При розробці дизайну необхідно враховувати специфіку бізнесу і враження, яке потрібно зробити на споживачів. Донести потрібне посилання до аудиторії можна за допомогою правильно підібраних елементів та ефективних дизайнерських прийомів.

Якщо вам потрібний вражаючий дизайн у стилі ампір, звертайтеся до студії WeLoveBrands. Щоб отримати консультацію та уточнити деталі, зателефонуйте нам або напишіть в онлайн-чат.

Застосування стилю ампір у графічному дизайні та ілюстраціях

Цей стиль почав використовуватися в рекламі , поліграфії та маркетингу з розвитком графічного дизайну.

Відмінні риси напряму знаходять відображення при створенні плакатів, афіш, обкладинок книг та каталогів , запрошень на заходи (весілля, ювілеї, конференції, симпозіуми) тощо.

Стиль застосовується для привернення уваги аудиторії, демонстрації переваг продукту та створення образу авторитетної та надійної компанії.

empire-style
@ Khaled Zaabalawi

Ампір в айдентиці – високий статус та шляхетність

Стиль є відмінним рішенням для компаній, які цінують свою репутацію, мають багату історію і хочуть зробити акцент на своєму статусі.

Домогтися потрібного ефекту при розробці логотипів та фірмового стилю допомагають військова символіка, герби та зображення тварин. Іноді ці елементи цікаво обігрують, щоб отримати не лише шляхетний, а й цікавий дизайн.

empire-style
@ Kaua Rodrigues

Такі знаки, як правило, представлені у вигляді емблем.

Стиль ампір у дизайні упаковки – підвищуємо цінність продукту

Цікава упаковка привертає увагу споживачів та стимулює бажання взяти товар у руки, а статусна упаковка створює певний образ та викликає довіру до бренду.

Отримати таку упаковку можна за допомогою стилю ампіру. Його характерні риси використовуються для створення статусного та ефектного дизайну, відображення цінностей та традицій компанії.

empire-style
@ Motiejus Gaigalas
@ Vytenis Petrusevicius
@ Zydrunas Slajus

Застосування стилю ампір у веб- та smm-дизайні

Ампір частіше зустрічається в айдентиці та рекламі, ніж у веб-дизайні . Це пов'язано з його характеристиками та особливостями, які підходять далеко не всім компаніям.

Стиль стане добрим рішенням для меблевих фабрик, архітектурних компаній, дизайн-студій, театрів, а також для фірм, які займаються організацією тематичних заходів, урочистостей та церемоній.

Під час створення сайтів використовуються насичені кольори, екзотичні візерунки, символи влади та перемоги.

Використання стилю ампір в Україні

Цей стиль в Україні ніколи не мав популярності. Так склалося історично.

Ампір став модним напрямом у Російській імперії, а нашій країні з'явився і швидко зник зі зміною модних тенденцій.

До зразків цього стилю в архітектурі можна віднести лише будівлю Старого Арсеналу у Києві (початок XIX століття), ансамбль Круглої площі у Полтаві, колишній ліцей у Ніжині, монумент Незалежності, встановлений на Майдані Незалежності у Києві та ін.

Тільки останніми роками дизайнери почали звертатися до стилю ампір для відображення статусу та солідності різних компаній.

empire-style
@ Mariya Glivinskaya

Зараз він використовується для створення сайтів, логотипів, фірмового стилю та дизайну упаковки, а також в оформленні інтер'єрів.

Стиль ампір: приклади та розвиток у світі

Цей напрямок зародився у Франції та розвивався протягом перших тридцяти років XIX століття. Завдяки своїй урочистості та монументальності стиль витіснив класицизм і швидко став популярним по всій країні, а трохи згодом і в решті Європи.

Першими архітекторами, що працюють у стилі ампір, стали Шарль Персьє та П'єр Фонтан. Вони зводили величні палаци та будинки для імператора Наполеона I. Їх проектами надихнулися художники та майстри з Франції та інших країн Європи. Так ампір проник у мистецтво і почав використовуватися для виготовлення меблів.

В Італії основоположниками стилю були Джузеппе Салі та Джакомо Альбертоллі, а в Англії – Томас Хопс.

empire-styleempire-style

В основу стилю лягли античні мотиви, давньоєгипетські, давньогрецькі та римські візерунки. Найбільше використовували такі орнаменти у Франції та Італії. В Англії ж ампір мав більш суворі та стримані форми.

Був модним ампір і у Російській імперії. Вперше на цих землях він з'явився в період правління Олександра I. Тоді спостерігався підвищений інтерес до французької культури, а запрошувати до Росії іноземних архітекторів до створення палаців, дворянських садиб та інших будівель вважалося престижним.

Розробка дизайну у стилі ампір: де краще замовити

Щоб отримати ефектний дизайн у стилі ампір, не варто довіряти його розробці першому зустрічному. Це той випадок, коли варто виділити час на пошуки тямущого фахівця.

Замовити дизайн можна:

  • на фрілансі – дозволяє заощадити кошти за умови, що ви знайдете відповідального та досвідченого дизайнера, який встигне у строки та не видасть примітивне рішення;
  • у дизайн-студії – забезпечує якісний та відповідний вашим очікуванням результат у обумовлені терміни, але за вищу ціну, ніж на фрілансі.

Вартість розробки дизайну залежить від об'єктів та складності роботи, термінів виконання та кваліфікації дизайнера.

На фрілансі можна знайти спеціаліста, який створить логотип за 1500-2000 грн., сайт – за 3000 грн., а упаковку – за 500 грн. У дизайн-студії ціни вищі: від $20 за поліграфію, від $150 за логотип та від $130 за фірмовий стиль.

Вища ціна викликана відсутністю ризиків та гарантією якісного результату. Замовляючи послугу в компанії, ви чітко розумітимете, в які терміни і за якою ціною отримаєте.

У студії WeLoveBrands працюють дизайнери, які спочатку аналізують ринок, вивчають специфіку бізнесу, конкурентів та цільову аудиторію, потім виробляють стратегію та генерують ідеї, а потім приступають безпосередньо до розробки.

Як результат - ви отримуєте відомий дизайн, що максимально відповідає завданням вашого бізнесу, що привертає увагу і підвищує довіру до продукту. Для замовлення послуги та уточнення повної вартості, зв'яжіться з нами по телефону або напишіть повідомлення в чат.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 33

Середня оцінка 4.2 / 5