→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Логотип віконної компанії: створюємо «живий» та ефективний фірмовий знак

218

Оцінили: 52

Зміст:
Розмір шрифту:

Логотип віконної компанії: створюємо «живий» та ефективний фірмовий знак

Кількість віконних компаній в Україні стрімко зростає. На ринку налічується понад 1000 дрібних та великих фірм – як українських, так і дистриб'юторів, які продають вікна європейських брендів.

У зв'язку з високою конкуренцією привертати увагу покупців стає все складніше, тому у компаній, які бажають придбати нових клієнтів і продавати більше продукції, мають бути відмінні риси та емоційні гачки. Це стосується не лише якості товару та рівня обслуговування, а й візуального образу бренду.

Функцію привернення уваги споживачів та ідентифікації бізнесу виконує логотип. Хороший фірмовий знак виділятиме вашу компанію серед конкурентів, відображатиме головну ідею бренду та підвищуватиме довіру.

Навіщо потрібний логотип віконної компанії?

 

Логотип віконної компанії Виділяє компанію серед конкурентів . Логотип розкриває індивідуальність та цінності бізнесу, він привертає увагу та підвищує впізнаваність. Люди, дивлячись на фірмовий знак, пов'язуватимуть його з конкретним бізнесом.


Логотип віконної компанії Підвищує довіру та лояльність . Статистика свідчить, що більше довіряють тим фірмам, які мають логотип і фірмовий стиль.


Логотип віконної компанії Зміцнює імідж компанії . Створюючи єдиний візуальний образ, ви формуєте враження серйозної та надійної компанії.


Логотип віконної компанії Допомагає зрозуміти споживачам, чи підходить їм продукт . Логотип через колір, форму та інші елементи дизайну формує у свідомості покупців певний образ. Вдалий фірмовий знак викликає приємні емоції, асоціації та інтерес до товару.

 

Багато хто вважає, що досить просто зробити логотип і розмістити його на різних носіях (сайт, соцмережі, візитки, сувенірна продукція тощо), і тим самим роблять помилку.

Завдання не в тому, щоб створити логотип сам по собі, а щоб він викликав емоції та допомагав вам випередити конкурентів. А для цього обмаль вибрати шаблонне рішення і користуватися онлайн-сервісами з вибору тематичних іконок – тут потрібна цікава ідея. Реалізувати будь-який задум допоможуть вам дизайнери студії WeLoveBrands. Якщо не знаєте, з чого почати, не гайте часу – телефонуйте.

Логотип компанії: який він?

Як правило, віконні компанії у своїх логотипах демонструють легкість та відкритість. Найпоширенішим зображенням є силует вікна та різні стилістичні інтерпретації на цю тему.

Якщо подивитися на колірну гаму, то частіше у віконному бізнесі зустрічаються зелені та сині тони, які асоціюються з комфортом та стабільністю.

Щоб відбудуватися від конкурентів, ваш логотип має відрізнятись. Що саме ляже в основу дизайну – незвичайний шрифт, несподіване поєднання кольорів чи цікавий образ – не так важливо. Важливою є лише наявність відмітної фішки.

При створенні логотипу можна використовувати рід діяльності та особливості роботи компанії. Наприклад, якщо ви виготовляєте та продаєте дерев'яні вікна, в дизайні покажіть натуральність та екологічність, використовуючи відповідні образи. А щоб наголосити на міжнародному напрямі в роботі, можна додати зображення карти, глобуса тощо.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Хороший логотип повідомляє про діяльність компанії, привертає увагу та інтригує. При цьому він має бути зрозумілим та лаконічним. Щоб досягти потрібного ефекту, не бійтеся креативити та експериментувати, тільки не перестарайтеся. Занадто складний і надто креативний фірмовий знак швидше відлякуватиме покупців, ніж викликатиме довіру та інтерес.

Мікс картинки, кольору та форми: створюємо ефективний логотип віконної компанії

Логотип розкриває переваги компанії та дає зрозуміти споживачам, що на них чекає. Щоб передати ідею та викликати певні емоції, використовуються різні зображення, символи, форми, кольори та шрифти.

Кожен із цих елементів несе у собі особливий зміст, але разом вони формують у свідомості споживачів єдиний образ про бренд, тому важливо, щоб вони гармонійно поєднувалися один з одним.

Яку картинку/іконку краще використовувати у дизайні?

Для логотипів віконних фірм найчастіше вибирають зображення вікна та арки в різних інтерпретаціях та геометричні форми, такі як коло та квадрат, що нагадують ці конструкції. Такі знаки демонструють рід діяльності компанії та вносять ясність з першого погляду.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Але для отримання сучасного та стильного логотипу не обов'язково дотримуватися цієї тенденції. Щоб виділитися і запам'ятатися, не варто робити, як багато інших. Краще використовуйте нестандартні стилістичні рішення, обіграйте традиційну картинку або оберіть несподіваний образ. Головне, щоб логотип вийшов «живим» та привабливим.

Як форма логотипу впливає на покупців?

Геометричні форми здатні багато розповісти про ваш бізнес. Вони допомагають підкреслити характер, вказуючи на серйозність та надійність, легкість та доброзичливість чи сучасність та інноваційність.

Традиційними формами для логотипів віконних компаній є квадрат і прямокутник. Ці форми асоціюються зі стабільністю, надійністю та точністю, а також нагадують зображення вікна, тобто відображають суть бренду.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Круглі та овальні форми говорять про м'якість, безтурботність та доброзичливість, тому їх теж часто використовують виробники віконних конструкцій. Вони не лише підкреслюють затишок, а й дають уявлення про специфіку бізнесу.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

А ось такі фігури як трикутники, спіралі та вертикальні лінії зустрічаються у цій сфері рідше. Перші вказують на динаміку та рух, другі сприймаються як ознака творчості та спокою, а треті демонструють силу та стійкість.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Щоб правильно підібрати форму, треба чітко розуміти, яке враження ви хочете справляти на споживачів, і який образ має спливати в їхній голові при погляді на ваш логотип.

Який колір вибрати для логотипу віконної компанії?

Колір дуже впливає на свідомість споживачів, тому підбирати його треба ретельно. Вдалий вибір відтінків допомагає підкреслити сильні сторони компанії та залучити нових клієнтів.

Вибираючи колір, слід відштовхуватися не від своїх переваг, а від того, наскільки він підійде вашому бренду. Він має не лише залучати, а й викликати приємні асоціації та створювати гарний настрій.

Найпоширеніші відтінки у логотипах віконних компаній – блакитний, синій та зелений. Ці кольори асоціюються з чистотою, легкістю та екологічністю. Активно також використовуються червоний та помаранчевий, що відображають енергію, позитив та бадьорість.

Логотип віконної компанії

Для відбудови від конкурентів слід відійти від звичних відтінків та використовувати несподівані колірні рішення. Але діяти треба не хаотично, а з урахуванням цільової аудиторії та характеру бренду. Наприклад, такий ніжний і м'який колір, як рожевий, навряд чи буде доречним у логотипі віконної компанії.

Як вибрати шрифт для логотипу?

Те, наскільки гармонійно виглядатиме логотип, залежить від вибору шрифту. Вдалим рішенням можна вважати варіант, який підвищить впізнаваність бренду. Це особливо важливо для новачків на ринку.

Стиль напису має бути унікальним, читабельним та відповідним ідеї компанії. Щоб підкреслити надійність та стабільність бізнесу, можна використовувати суворі зображення та шрифти без засічок. А якщо ви хочете показати відкритість та легкість, вибирайте м'якіші лінії.

3 тренди у дизайні логотипів віконних компаній

  1. Мінімалізм . Це актуальний стиль, що передбачає поєднання простих елементів та форм, чітких шрифтів та 1-2 відтінків. Такий логотип виглядає лаконічно та стильно, а також однаково добре виглядає на різних носіях.

    Логотип віконної компанії

  2. Геометричні літери . Якщо ви не можете вибрати між геометрією та текстом, поєднайте обидва варіанти і наголосіть на оригінальних літерах у назві компанії.

    Логотип віконної компанії

  3. Поєднання 3-х і більше відтінків . Багато компаній вважають за краще використовувати не більше двох кольорів, але ринок віконних систем дозволяє створювати життєрадісні та яскраві лого.

    Логотип віконної компанії

Вдалі логотипи представляють компанію у виграшному світлі за першого ж погляду на них. Вони приваблюють, викликають інтерес, добре запам'ятовуються та виділяють бренд серед багатьох інших. Щоб логотип працював на вас, довірте його розробку професіоналам. Дизайнери WLB знають, як створити фірмовий знак, що чіпляє, під будь-які завдання бізнесу. Щоб отримати консультацію, зателефонуйте нам або залиште повідомлення в чаті.

Цікаві логотипи віконних компаній в Україні

В Україні є як світові бренди вікон, так і українські виробники різних конструкцій. Багато компаній використовують традиційні зображення вікон та арок, частина вибирає геометричні форми, а є й такі, що дотримуються стилю мінімалізм, створюючи шрифтові лого в один колір.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Основні відтінки у дизайні – це зелений, синій, помаранчевий та сірий. Сірі тони, як правило, поєднують з іншими, яскравішими відтінками.

Активно застосовуються шрифтові та комбіновані логотипи. Акцент найчастіше робиться на унікальний шрифт чи яскравість.

Логотипи найкращих віконних компаній США

Логотипи американських віконних компаній – це насамперед лаконічні та прості знаки. Для них характерна різноманітність кольорів та символів. Використовуються цікаві шрифти, традиційні зображення, абстрактні образи та різні геометричні форми.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Часто можна зустріти у логотипах зелені, сині, червоні та жовті тони. Популярними є також білий та чорний кольори.

Логотипи американських компаній переважно двоколірні.

Приклади логотипів відомих віконних компаній у Європі

Найбільші та відомі компанії-виробники віконних систем у Європі знаходяться в основному в Німеччині, Австрії та Великій Британії.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

Європейські бренди, які також представлені в Україні, використовують шрифтові та комбіновані лого. Найчастіше це мінімалістичні фірмові знаки та логотипи, в основі яких лежать різні геометричні форми. Рідше, але все ж таки зустрічаються, і зображення вікон – у класичному або стилізованому вигляді.

Найпоширеніші кольори – синій, блакитний, червоний, чорний, помаранчевий та сірий. А ось зелений відтінок, який у нашій країні є дуже популярним, у Європі, навпаки, використовується не так часто.

Логотипи популярних віконних компаній Азії

Азіатські віконні компанії не використовують у дизайні традиційні східні мотиви, а створюють переважно лаконічні логотипи, наголошуючи на нестандартному шрифті.

Логотип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компаніїЛоготип віконної компанії

У комбінованих лого найчастіше за основу беруть геометрію. А щодо колірних рішень, то поширеними відтінками є сірий, зелений, синій і помаранчевий.

Створення логотипу віконної компанії: де краще замовити та за якою ціною?

Простий логотип з картинкою на тему можна створити і самостійно. Щоб підібрати іконку, що відповідає специфіці бізнесу, необхідно скористатися онлайн-ресурсами. Це бюджетний варіант, що не потребує спеціальних знань та умінь. Логотип ви отримаєте швидко, але це буде шаблонне рішення, яке нічим особливо не виділяється.

Щоб отримати оригінальний фірмовий знак, потрібна гарна ідея. Якщо у вас немає жодних думок щодо цього, зверніться за допомогою до професійного дизайнера. Його можна знайти серед своїх знайомих, а якщо таких немає, то пошукати на фрілансі. Такий варіант буде коштувати від 1000-1500 грн (залежить від місця проживання, досвіду та завантаженості фахівця). У цьому випадку ви отримаєте якісний логотип за відносно невеликі гроші, але в той же час ризикуєте потрапити на недобросовісного фрілансера, який підведе зі строками або видасть просте рішення.

Якщо ж ви хочете отримати відомий та унікальний логотип, звертайтеся до студії чи агенції. У таких компаніях працюють творчі люди, які генерують ідеї та застосовують різні дизайнерські прийоми.

Дизайнери врахують усі ваші побажання, вивчать продукт, конкурентів та цільову аудиторію та видадуть кілька варіантів лого. До того ж, ви самі зможете вибрати, скільки ескізів і за який термін вам представлять і скільки правок можна буде потім внести до макету – згідно з тарифними пакетами. Таке рішення коштує дорожче (від $150), але ви точно отримаєте те, що очікуєте.

Дизайнери WeLoveBrands знають, що потрібно споживачам, тому створюють фірмові знаки, які приваблюють та інтригують. Замовте дизайн логотипу в нашій студії та отримайте ефективну відбудову від конкурентів у вигляді оригінального та стильного лого. Для отримання консультації та оформлення замовлення зателефонуйте нам або напишіть повідомлення в чат.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 52

Середня оцінка 4.2 / 5