→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Як назвати канал на Youtube, щоб потрапити в серце аудиторії

223

Оцінили: 53

Зміст:
Розмір шрифту:

Як назвати канал на Youtube, щоб потрапити в серце аудиторії

90% споживачів перед покупкою продукту вивчають інформацію про нього та бренд саме на Youtube. Це другий за відвідуваністю майданчик у світі (після Google), що має 2 млрд активних відвідувачів щомісяця.

Хостинг давно вийшов за межі розваг. Він активно допомагає бізнесу розвиватися та просувати продукти, тому компанії та особисті бренди все частіше створюють свої канали на Youtube. І серед них вже, напевно, є ваші конкуренти.

Це означає, що настав час відкинути сумніви і запустити власний канал для залучення нових клієнтів і зростання продажів.

Як назвати канал на Youtube

Щоб сторінка допомогла вам досягти мети, вона має притягувати та утримувати увагу. Для вирішення цього завдання слід придумати назва, що чіпляє і добре запам'ятовується, а також створити цікавий і корисний контент.

Вдалий нейм допомагає виділитися серед конкурентів, покращує імідж компанії та викликає у відвідувачів бажання перейти на канал. Саме за назвою користувачі визначають, куди варто зайти. Якщо воно не буде відповідати начинці, людина розчарується і швидко покине сторінку, що позначиться на її подальших показах пошукової видачі.

Відмінні риси ефективної назви каналу на Youtube

Ім'я Ютуб-каналу – це частина бренду, а отже воно має відповідати низці критеріїв. А конкретніше бути:

 

Як назвати канал на Youtube коротким – громіздкі та довгі назви не те, що не запам'ятаються, вони ще й відлякуватимуть відвідувачів;


Як назвати канал на Youtube зрозумілим – користувачі повинні чітко уявляти, що на них чекає, тому такий нейм як «Корисні поради» на перший погляд хороший, але все одно – не те, адже незрозуміло, що це за поради і для кого (молодих батьків, фермерів, кондитерів чи електриків) );


Як назвати канал на Youtube легко запам'ятовується - тоді ваш канал буде легко і просто знайти;


Як назвати канал на Youtube унікальним – не варто використовувати назви популярних брендів та імена відомих людей, оскільки можна зіткнутися із проблемою блокування каналу за порушення авторських прав;

 


Як назвати канал на Youtube впізнаваним – вдалий нейм асоціюється з брендом та відображає специфіку бізнесу;

 


Як назвати канал на Youtube привабливим – тобто залучати та викликати бажання перейти на канал.

 

Вибираючи, якою мовою придумати назву, слід відштовхуватися від цільової аудиторії. Звичайно ж, англійська вважається універсальною мовою, а значить зможе залучити більше відвідувачів. Але якщо ваш бізнес розрахований на конкретного клієнта або має географічну прив'язку, то й мову треба вибрати відповідну.

Як вибрати назву каналу на Ютубі: поради та приклади

Як правило, Ютуб-канали створюються, щоб розважати, навчати чи продавати. І назву краще підбирати в залежності від того, яка ціль у вас у пріоритеті.

Наприклад, якщо ви збираєтеся розкрутити особистий бренд, канал варто назвати своїм ім'ям, а якщо орієнтовані на бізнес-сектор, то краще використовувати ім'я компанії або ключову фразу, що відображає напрямок діяльності.

Особливості створення нейма за категоріями каналу:

 

Як назвати канал на Youtube Особистий бренд. Якщо ви є експертом у певній сфері та плануєте зайнятися власною розкруткою, логічно назвати канал своїм ім'ям.

Але тут є нюанс: такі прізвища як Іванов чи Шевченко дуже поширені, а отже на платформі може бути вже кілька каналів із цими іменами. Виходом із ситуації може стати використання абревіатур або додавання до прізвища своєї спеціалізації (доктор Смирнов, адвокат Петренко тощо).

Як назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на Youtube

Небажано ставити своє прізвище у назву каналу і в тому випадку, якщо воно двозначно чи несприятливо звучить. Давайте будемо об'єктивними, сторінки «Максим Синяк», «Ольга Тупіцина» чи «Ігор Підлюк» навряд чи підійдуть для формування серйозного ділового іміджу. У такій ситуації можна взяти псевдонім, створити абревіатуру чи незвичайний нік.

Можна взагалі відійти від прізвищ та взяти за основу сферу діяльності. При виборі назви зробіть ставку те що, що вмієте і знаєте. Цікавими варіантами є Бігущий Банкір, Мільйонер з Trueщоб, Розбиральник, Дудь та ін.

Як назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на Youtube

Як назвати канал на Youtube Розважальні канали. Тут найчастіше публікується контент, пов'язаний із музикою, кіно, іграми, гумором, туризмом та різними оглядами.

Ця категорія допускає використання сміливих та креативних назв. У хід можна пустити все, що завгодно – дитячі прізвиська, сленг, тематичні слова тощо. Легкий нейм приваблюватиме, натякатиме на позитив і викликатиме приємні асоціації (Like Nastya, Get Movies, SlivkiShow, This is Добре, oblomoff, Няшки Умняшки та ін.).

Як назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на Youtube

Як назвати канал на Youtube Бізнес канали. Якщо ви маєте намір просувати певний продукт або збільшити продаж загалом, у назві каналу слід це показати. Ідеальним рішенням стане використання імені фірми чи ключового слова, що відбиває специфіку бізнесу.

Такий нейм працюватиме на імідж компанії, посилюючи довіру та лояльність до продукту. Цікаві приклади: Хайповий Бізнес, amoCRM, Гроші не пахнуть, BeWebby, Crash Course та ін.

Як назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на Youtube

Якщо при виборі нейма розважальних каналів та особистих брендів із цього середовища можна дати волю фантазії та використати щось нестандартне та кумедне, то для бізнес-каналів та експертних сторінок такий прийом неприпустимий, оскільки смішна чи няшна назва ніяк не пов'язана з діловою сферою.

Для компанії, яка прагне залучати клієнтів та продавати товари чи послуги, важливий асоціативний зв'язок із продуктом та відбудова від конкурентів. Канал повинен легко розпізнаватись пошукачами і швидко перебувати користувачами, а значить ім'я йому треба дати просте і запам'ятовується.

9 ідей як придумати вдалу назву для ютуб-каналу

# 1 Тематика. Якщо ви плануєте розповідати не про особисте, а про якесь заняття, підберіть назву, яка натякає на рід діяльності. Наприклад, STVOL, Body Mania, Реальний футбол, Бойові ботаніки, Щоденник дизайнера, GEOMETRIUM.

Як назвати канал на Youtube

# 2 Ключові слова. Якщо назва міститиме пошуковий запит на тему, користувачі швидше знайдуть ваш канал, оскільки він почне з'являтися у верхніх рядках видачі. Щоб зрозуміти, яку фразу краще вибрати, скористайтеся спеціальними сервісами. Так, при запиті на будівництво ви побачите такі ключі як будівництво будинків, побудувати будинок, об'єкти будівництва, дерев'яний будинок і т.д.

# 3 Тема+ключовик. Цей метод поєднує в собі попередні два. Він дозволяє просувати бренд та чітко дає користувачам зрозуміти, про що канал. Назва сторінки можна відокремити від теми/пошукового запиту за допомогою будь-якого символу.

Наприклад: Вікторія Сніжна ♥ Майстерня Натхнення, Красиві Нігті by Alina Bykova, Ріна Ніколь | Дивний бьюті-блогер.

Як назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на YoutubeЯк назвати канал на Youtube

# 4 Цільова аудиторія. Основна мета нейма – привернути увагу користувачів. І щоб зачепити свого клієнта, спочатку треба вивчити його бажання, потреби та болі, а потім придумати відповідну назву.

Якщо ви орієнтуєтеся на дівчат, використовуйте дівочу лексику, а якщо хочете залучити домогосподарок, вибирайте нейми з такими словами, як господиня, рецепти, заробіток вдома і т.д. (Готуємо вдома, Бісероплетіння для новачків, Stuff Mom Never Told You (Речі, про які твоя мама тобі не говорила), Феміністки пояснюють, Makeup Geek та ін.).

Як назвати канал на Youtube

# 5 Конкуренти. Якщо ідей немає, підгляньте, які назви в інших фірм вашої ніші. Так ви зможете надихнутися на пошук свого варіанта - або схожого з конкурентами, щоб бути на одній хвилі, або навпаки чогось свіжого та нестандартного, щоб виділитися.

# 6 Гра слів, гумор та каламбур. Відмінний прийом для створення нейма для розважального каналу. Незвичайна і забавна назва приверне увагу, легко запам'ятається і виділятиме вас серед конкурентів.

Але не так просто обіграти слова. Це завдання вимагає творчої жилки, кмітливості та гарного почуття гумору. Тому, якщо сумніваєтеся у своїх силах і полетіте фантазії, не ризикуйте, а краще відразу зверніться до професіоналів, які точно знають яке слово і куди прив'язати.

Вдалі приклади назв каналів: Недуховна їжа, Бездумна наука, Шоколад знімає прес, Не своє тіло, Сухі люди тощо.

Як назвати канал на Youtube

# 7 Слоган чи фірмова фраза. Якщо у вас є коротке гасло, використовуйте його в назві або придумайте фірмову фразу, яка супроводжуватиме все відео і стане фішкою вашої сторінки. Так, назва розважального ютуб-каналу This is добре не тільки нейм – воно вживається у викладених роликах та пропонованих брендових речах.

Як назвати канал на Youtube

Літературні прийоми. Щоб отримати незвичайний і незаїжджений нейм, використовуйте риму, алітерацію (повторення складів або схожих звуків) та оксюморон (фразу, що містить незрівнянні за значенням слова). Назва швидко запам'ятовується, інтригує та спонукає перейти на канал.

Вдалими назвами є: Страшна вечеря, Макарони від Макара, Товариство мертвих поетів, Кінець вічності, Кухонна аналітика і т.д.

Як назвати канал на Youtube

# 9 Експерименти з одним словом. Трендові назви каналів часто складаються з одного слова, яке наголошує на його тематиці. Щоб вибрати правильне, спочатку треба вивчити ключові запити та підібрати до них синоніми.

Якщо нічого цікавого у вас не вийшло, варто спробувати придумати нове слово або використовувати розмовну лексику, але тільки якщо ваш канал носить легкий неділовий характер («хотілки» замість «бажання», «страшилки» замість «жахи»).

Як приклад наведемо такі варіанти: Нартотортики, Бананосипедист, Містик, Лошак та ін.

Як назвати канал на Youtube

Яким би прийомом ви не користувалися, завжди слід дивитися вперед. Вибираючи назву, треба враховувати той факт, що з роками відеоконтент на каналі розшириться, з'являться нові фішки в роботі або зміниться тематика каналу.

Щоб не довелося змінювати нейм через 2 роки і залишатися актуальним каналом, варто подумати вже зараз, в якому напрямку ви хочете розвиватися. Наприклад, ви подумуєте назвати сторінку «Французька кухня», тоді вирішите, про що розповідатимете після того, як вичерпаєте всі «французькі» заготівлі.

Якщо ви маєте намір взяти за основу якесь прикольне слово, яке зараз на слуху, врахуйте, що воно зачепить увагу аудиторії, але через кілька років може стати неактуальним.

Як зрозуміти, що перед вами вдала назва каналу?

Спочатку слід проговорити його і зрозуміти, як воно сприймається на слух. Якщо воно вимовляється без заминок, не викликає негативних образів і передає той посил, який ви в нього заклали, ви на правильному шляху.

Потім можете попросити допомоги у своїх друзів та близьких. Нехай вони скажуть вам, які асоціації та емоції викликає у них вибраний нейм. Якщо відповіді задовольнять, сміливо запускайте, якщо ні – пошукайте інші варіанти.

 

Чого не має бути в назві каналу на Youtube?

При виборі неправильної назви ви зіткнетеся з низькою відвідуваністю каналу та байдужістю користувачів. А якщо порушите правила Youtube, на вас чекає блокування. Тому в назві категорично заборонено використовувати ненормативну лексику, заклики до насильства, образи за різними ознаками, включаючи релігійну, слова із сексуальним підтекстом та імена інших брендів.

Ну а щоб ваш канал став помітним і відвідуваним, рекомендуємо при підборі назви обминати деякі пастки. Ось основні з них:

 

Як назвати канал на Youtube складні нейми - назва має бути легкою, простою і зрозумілою, щоб користувачі її запам'ятали і змогли правильно ввести в пошуковий рядок;


Як назвати канал на Youtube подвійні смисли – перевірте, чи не викликає ваша назва неприємних асоціацій і чи правильно вона трактується споживачами (наприклад, як думаєте, про що канал Микити Михалкова Бесогон TV?);


Як назвати канал на Youtube загальні поняття та нісенітниця – назва має якщо не чітко говорити про її зміст, то хоча б натякати, а сумбурний набір слів або розлогі нейми на кшталт «Технології» чи «Економіка» навряд чи зацікавлять користувачів;


Як назвати канал на Youtube символи та цифри – додаткові значки доречні лише у випадку, коли поділяють нейм та тематику каналу, у самій назві не повинно бути символів та цифр, оскільки це ускладнює пошук та запам'ятовуваність;


Як назвати канал на Youtube пропаганда шкідливих звичок - по-перше, це вже не модно, а по-друге, можна нарватися на натовп хейтерів, які обстоюють здоровий спосіб життя.

 

Якщо не вдається вигадати оригінальну і чіпляючу назву, не панікуйте. Найкращий нейм – не завжди нестандартний. Іноді, просте слово чи ємна фраза працюють ефективніше. Тому перейдіть на інше завдання, а потім поверніться до назви. Або відразу звертайтеся до студії WeLoveBrands, щоб не гаяти час і нерви.

Наша команда розробить для вашого бізнесу круту та легку назву, яка буде привертати увагу та виділяти вас серед конкурентів. Щоб поставити будь-яке запитання нашому спеціалісту, зателефонуйте або напишіть у чат на сайті.

 

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 53

Середня оцінка 4.2 / 5