→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Як створити Telegram-канал: практичний посібник

0

Оцінили: 0

Зміст:
Розмір шрифту:

Як створити Telegram-канал: практичний посібник

Telegram – це комбінація блогу та месенджера, аналогів якому немає. Тут безліч функцій та можливостей для користувачів, тому їхня кількість постійно збільшується. Якщо 2018 року аудиторія Телеграма налічувала 200 мільйонів, то 2021 року – вже 500 мільйонів. А кількість користувачів за першу половину 2022 року, за словами Павла Дурова, зросла до 700 млн. У чому полягає популярність цієї програми, навіщо потрібна і як створити Телеграм-канал, розповімо в цій статті.

 create-telegram-channel

Що таке телеграм-канал? Чим він кращий за інші програми


create-telegram-channelТелеграм – це програма, яка дозволяє писати повідомлення, обмінюватися фото, аудіо та відео, проводити онлайн-конференції, надсилати файли, ділитися важливою та цікавою інформацією. Для взаємодії з аудиторією та просування бізнесу створюють канали. 


create-telegram-channelTelegram-канал – це різновид чату з одностороннім зв'язком, у якому інформацію розміщує власник чи адміністратор. Тому часто його порівнюють з стрічкою новин або блогом, під яким передплатники можуть ставити лайки, але не можуть залишати коментарі, якщо тільки ця функція не була підключена.

На відміну від Instagram і Facebook, в Телеграмм-каналах пости показуються за хронологією, а не на власний розсуд мережі. Так відбувається, тому що стрічка новин не алгоритмічна – відсутні будь-які алгоритми. Якщо в інших додатках важлива кількість коментарів, щоб пост став популярним, то на каналі передплатники дивляться всі публікації по порядку незалежно від відгуку аудиторії.

Переваги Телеграм-каналу:


create-telegram-channelшвидкий обмін інформацією;


create-telegram-channelвласний розвиток через глибоке вивчення того чи іншого питання для розміщення дійсно цікавих та корисних відомостей;


create-telegram-channelефективний інструмент просування товарів чи послуг;


create-telegram-channelформування іміджу;


create-telegram-channelбюджетний спосіб розкрутки бізнесу.

В Telegram можна ввімкнути функцію отримання повідомлень про нові публікації на тих каналах, які важливі та цікаві. Вони позначаються зеленим. Інші залишаються сірими. До того ж висвічується кількість нових публікацій. Також можна «закріпити» потрібні вам чати і вони завжди будуть перебувати вгорі списку.

Також у Телеграмі всі діалоги розміщені на серверах у зашифрованому вигляді. Тут можна підключити функцію «секретний чат» із наскрізним шифруванням. Однак і в самому додатку стоїть двофакторна автентифікація та власний алгоритм шифрування MTProto, в якому об'єднані протоколи безпеки AES, RSA та протокол обміну ключами Діффі-Хеллмана.

«Секретність» поширюється і на аудиторію каналу. Ніхто, крім адміністратора або власника, не може дізнатися дані ваших передплатників. З одного боку конкуренти не зможуть їх переманити, а з іншого – – інформація про них не передається третій стороні (як у месенджері WhatsApp). Це ж стосується і автора, а значить ви можете створити анонімний канал, приховати номер телефону та вільно ділитися з передплатниками своєю думкою, робити ріпости різних матеріалів. При цьому правоохоронні органи мають право підписатися на ваші розсилки, але особу не встановлять.

Пости можуть переглядати 100% передплатників на відміну від соціальної мережі Instagram, де охоплення рідко перевищує позначку 20%. До того ж публікація швидко опускається вниз.

Стрічка новин каналу не засмічується «популярними темами» або націленої рекламою, як це відбувається у Фейсбуці або в Інстаграмі. Рекламне повідомлення може з'явитися у вигляді чергового поста лише у тому випадку, якщо власник особисто домовився про нього зі спонсором.

У Telegram є можливість упорядкувати, розклавши по тематичних папках, та використовувати хештеги. Непотрібний чат можна заархівувати, якщо не хочете повністю його видаляти, і повернути, коли він знову знадобиться. Повідомлення передплатників в архіві відображаються в основному списку каналів.

Пости в чатах можна лінкувати як текст на сайті, тобто зашивати посилання, що недоступне іншим програмам. Телеграм нейтрально ставиться до публікації, якщо в ній з'являються посилання на інші канали чи сайти. Таке саме відношення до відео, завантажених із стороннього ресурсу. До того ж їх можна переглядати, не залишаючи канал.

Популярність каналу в Телеграмі залежить від лайків, коментарів, репостів. Якщо керівнику потрібно, він підключить реакцію та можливість коментувати за допомогою роботів. Це лише за його бажанням.

Варто зазначити, що Telegram – це не месенджер і не соціальна мережа у звичайному розумінні. Він поєднав у собі переваги всіх додатків та сайту. У цьому його особливість.

create-telegram-channel

Для чого потрібний канал у Телеграмі

У Телеграм-каналах можна висловлювати свою індивідуальну думку, яка буде почута іншими користувачами. Саме тому вони стали тим майданчиком, на якому розміщують різний контент. Серед чатів є новинні, бізнес, наукові, розважальні, які навчають, наприклад, іноземним мовам, з тренінгами, пошуком вакансій, біржами каналів, особисті, де публікації роблять лідери думок, блогери (колишні жителі соціальних мереж та ютубери) тощо.

 

create-telegram-channelНавіщо створюють Telegram-канал?

 

З ним набагато простіше будувати особистий бренд, залучати передплатників, просувати ідеї, заробляти, збільшувати кількість клієнтів та спілкуватися.

Телеграм – це незаповнений ринок реклами та послуг. Тут можна за кілька годин оформити канал, набрати передплатників та почати тестувати бізнес-проект. Після двох-трьох перших постів вже можна починати просування. Ось чому канали відкривають маркетологи, IT-фахівці, керівники компаній, стартапери, підприємці. ті, кому важливо познайомити аудиторію зі своїм товаром.

Аудиторія у Телеграмі серйозніша, ніж у соціальних мережах. Наприклад, в Інстаграмі важливі фотки та картинка ідеального життя, а в Telegram такого не побачиш. Тут більше текстового контенту, і можна робити публікації без візуалу взагалі.

Якщо ви знаєте певну галузь і хочете ділитися знаннями з оточуючими, сміливо створюйте канал. Тут головне – щоб те, що ви транслюєте вашим передплатникам, було цікавим і пізнавальним, тобто знаходило відгук. Особливо цінується авторський контент. Якщо потрібно, у вас буде повна анонімність, захищена розмова. До речі, тому в додатку розвинена «дарк» тематика.

Отже, унікальність Телеграм-каналу полягає в тому, що він однаково ефективний як затишний особистий блог, так і у вигляді великого корпоративного медіа.

create-telegram-channel

У чому різниця між групою та каналом

Канал в Telegram – це певною мірою аналог групи у соціальних мережах, у якій автор публікує контент згідно з тематикою. Він може бути відкритим, коли передплатник вільно приєднується до нього, а також закритим. В останньому випадку власник чату або адміністратори розглядають заявку потенційного передплатника на вступ і приймають рішення про його «зарахування». 

У Телеграм-каналі пости публікує лише його власник. Ще адміністратори можуть розташовувати цікаві записи користувачів (#нампишуть). Можна також увімкнути або вимкнути коментарі та так звані «реакції» (Емодзі), за допомогою яких передплатники показують своє ставлення до новини. 

При цьому власник каналу може в будь-який момент залишити його. У цьому випадку він видалиться. Винятком є ​​канали, де понад 1000 передплатників. Тоді видалення можливе через техслужбу програми.

 

create-telegram-channelА що таке група?

 

Група в Telegram є чатом або спільнотою, в якій передплатники спілкуються між собою. Їх може бути не більше ніж 200 000. Адміністраторам такого чату потрібно стежити, щоб користувачі не порушували встановлені правила. Тут знадобляться чат-боти. 

Принадність Телеграм в тому, що групу можна прив'язати до каналу. Так ви і оперативну інформацію надасте і дозволите обговорити її. А ось перевести групу в канал або назад – не можна. Це означає, що чати створюються переважно для спілкування з друзями, колегами, людьми за інтересами, тобто для вузького кола осіб.

Що краще вибрати? Якщо хочете спілкуватися, створюйте групу, а якщо збираєтеся публікувати авторські записи – відкривайте телеграм-канал.

create-telegram-channel

Що таке секретний чат і навіщо він потрібний

Програма Telegram відома своїм засекречуванням даних. Для цього було розроблено ряд інструментів, один з яких – секретний чат.

Секретний чат – це листування, яке неможливо перехопити та розшифрувати. Воно створюється між вашим пристроєм та пристроєм вашого співрозмовника.

До його особливостей відносяться:


create-telegram-channelШифрування між двома пристроями. Інформація не зберігається на серверах Телеграм та не доступна його співробітникам.


create-telegram-channelДані захищені протоколом MTProto, який вважається найнадійнішим (ніхто не зміг його зламати).


create-telegram-channelЧат пов'язаний із пристроєм, на якому було створено, тому на інших гаджетах не відображається.


create-telegram-channelВихід із Телеграм означає видалення секретного чату.


create-telegram-channelДані із секретного чату не пересилаються до інших груп та каналів.


create-telegram-channelПри скрині з'являється віконце з повідомленням обох співрозмовників.


create-telegram-channelВіддалене листування із секретного чату пропадає безповоротно.


create-telegram-channelДоступна функція таймера автознищення.

Секретний чат знадобиться будь-кому, хто переживає за збереження інформації під час спілкування, наприклад, для захисту бізнесу від витоку конфіденційних даних або даних клієнтів під час листування між співробітниками компанії, під час особистого спілкування з друзями чи родичами, при важливих переговорах із партнерами.

Створити секретний чат можна лише на телефоні або планшеті, коли співрозмовник у мережі. 

Для створення секретного чату необхідно:


create-telegram-channelЗайти в Телеграм і клацнути на значок олівця в правому нижньому кутку.


create-telegram-channelНатиснути кнопку, де намальований замок – «Створити секретний чат».


create-telegram-channelВибрати співрозмовника.


create-telegram-channelПісля цього відкриється вікно чату з позначеннями замка та годинника.


create-telegram-channelЯкщо потрібно, налаштувати таймер. Для цього треба клікнути на три точки у верхньому кутку і натиснути «Увімкнути видалення за таймером». З'являється кружечок з відліком часу навпроти імені співрозмовника. Відключення таймера також відбувається через меню.


create-telegram-channelНадрукувати повідомлення. Посилання, що пересилаються, без попереднього перегляду неклікабельні. Щоб вони стали активними, потрібно їх переглянути, але вони зберігаються на сервері Телеграм, що знижує конфіденційність. Зідзвонюватися також можна. Розмови шифруються.

Чат можна видалити вручну через очищення історії. Він пропадає на вашому пристрої та у співрозмовника. У загальному списку каналів секретний чат виділено зеленим кольором. Можна також видалити довгим натисканням або через меню. А якщо ви вийдете з облікового запису, секретний чат буде автоматично видалено.

create-telegram-channel

Які бувають канали та скільки їх можна створити

В Телеграм розрізняють публічний і приватний чи закритий канали.

Громадські канали знаходяться у відкритому доступі. Їх можна знайти за вбудованим пошуком у програмі та підписатися. Зазвичай вони починаються з «t.me/». Під час створення публічного каналу підберіть коротке зрозуміле більшості посилання, яке перегукується з назвою каналу. Її можна розміщувати у соціальних мережах, на сайтах, надсилати особистим повідомленням.

Приватні канали не перебувають у загальному пошуку. На них можна потрапити або за особистим запрошенням-посиланням, або після вивчення вашої заявки адміністратором каналу. Такі чати підійдуть, наприклад, для розсилок між співробітниками компанії, публікації особистих нотаток, учасників тренінгу, фітнес гуртка, шкільного класу, групи людей чи колективу, пов'язаного за інтересами тощо. 

Після того, як ви відкриєте приватний канал, у вас буде список посилань на запрошення. Власник може або надсилати їх потрібним передплатникам, або самостійно додавати користувачів, але не більше ніж 200 учасників. Закритий канал у будь-який момент можна зробити публічним, перейшовши по кнопці «Редагувати канал».

У Telegram можна відкрити для одного облікового запису до 8 публічних каналів та до 500 приватних.

Як створити Telegram-канал: інструкція із запуску каналу на комп'ютері та смартфоні

Щоб створити канал у програмі, спочатку необхідно зареєструватися та заповнити свій профіль. 

 

create-telegram-channelЩоб запустити канал на комп'ютері, виконайте вказівки:

 

create-telegram-channel

Клацніть три лінії в лівому верхньому кутку.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

У меню виберіть «Створити канал».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

У спливаючому вікні пропишіть назву, опис і оберіть фото або аватар, за яким вас можна буде впізнати. Потім натисніть «Створити».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Виберіть тип каналу – публічний чи приватний. Якщо відкриваєте публічний, ставте посилання, за яким можна буде пройти на нього. Для приватного каналу посилання не буде. Після цього натисніть «Зберегти».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Потім з'явиться вікно з контактами. Виберіть передплатників, кого хочете додати, але не більше 200 учасників. Якщо не впевнені, кого хочете «схвалити», пропустіть цей пункт.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Канал створено. Можете братися до публікацій.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Можна редагувати канал, натиснувши на нього.

 

Щоб відкрити Telegram-канал на телефоні або планшеті з операційною системою Андроїд, необхідно також здійснити низку дій.

create-telegram-channel

 

create-telegram-channelЯк створити Телеграм-канал на Андроїді:

 

create-telegram-channel

Клацніть на значок олівця в правому нижньому кутку.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

В меню, що з'явилося вибрати функцію «Створити канал».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Вписати ім'я, опис за бажанням, вставити фото або зображення. Підтвердити внесені дані галочкою.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Вибрати публічний чи приватний канал. Для посилання можна використовувати латинські літери, цифри та підкреслення. Якщо вибране посилання доступне, воно позначається зеленим кольором. Клацніть на галочку.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

У вікні з'явиться список контактів, які можна додати до каналу або пропустити цей крок.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Канал створено. Можете розміщувати пости, відео чи аудіоконтент. Редактура доступна через клік на каналі.

 

Процедура запуску каналу на iPhone майже така сама, як і на гаджетах з Android.

create-telegram-channel

 

create-telegram-channelЩоб створити Телеграм-канал на Айфоні, виконайте такі кроки:

 

create-telegram-channel

У нижній частині екрана перейдіть до розділу Чати.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Натисніть значок олівця.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Виберіть «Створити канал».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Впишіть назву, опис та додайте фото. Дві останні дії виконайте за бажанням. Натисніть «Далі».

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Виберіть тип каналу та посилання, якщо потрібно. Підтвердьте вибір.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

У вікні, що з'явилося додайте передплатників зі списку контактів.

create-telegram-channel
create-telegram-channel

Канал створено. Всі редагування вносяться шляхом натискання на канал і вибору функції «Змінити».

 

Щоб видалити Telegram-канал, натисніть на нього та виберіть іконку із зображенням відра для сміття. Так ви залишите канал.

create-telegram-channel

Як оформити канал у Телеграм

Зростання передплатників на каналі залежить від того, наскільки якісно ви його оформите. Адже користувач Telegram насамперед оцінює зовнішній вигляд чату і потім вже вирішує, чи підписатися на нього. Зацікавившись назвою та аватаркою (лого), він переходить до опису та публікацій. Тому дуже важливо підійти до створення вербальних та візуальних елементів з усією відповідальністю.

 

create-telegram-channelНазва для Телеграм-каналу: головні правила

 

Перше, що ви заповните під час створення каналу – це графу з назвою. Вона є обов'язковою. Назва має бути унікальною, що викликає інтерес і відображає специфіку діяльності. Тоді ви зможете швидше запам'ятатися та привернути увагу аудиторії. 

Правила створення імені каналу у Телеграм:


create-telegram-channelвикористовуйте кириличне написання та/або латиницю, але краще мова цільової аудиторії, для якої відкриваєте канал, а також допустимі емодзі та розділові знаки;


create-telegram-channelпридумайте ім'я, що складається не більше ніж з 128 символів, але з видимою частиною – до 25 знаків, тому одного чи трьох коротких слів буде достатньо;


create-telegram-channelпам'ятайте, що назва має бути зрозумілою і незабутньою;


create-telegram-channelвживайте слова, що пояснюють тематику каналу, а краще включіть ключові запити, за якими цільова аудиторія вас знайде.

Дотримуйтесь цих правил, щоб вигадати привабливу назву, яка буде легко запам'ятовуватися, викликати цікавість і швидко знаходитись в списку чатів.

 

create-telegram-channelЯким зробити опис каналу

 

Опис не обов'язковий, але він покаже потенційним передплатникам, які публікації будуть на каналі. Для підвищення його ефективності слід зважити на деякі нюанси. 

Опис має бути:


create-telegram-channelлаконічним, зрозумілим, що розкриває суть каналу;


create-telegram-channelз допустимою кількістю символів 255, але краще вкластися в 200, щоб читач зміг швидко переглянути текст;


create-telegram-channelцікавим та корисним, тобто розповідати, що отримає користувач, передплативши канал; 


create-telegram-channelз контактами зворотнього зв'язку: посилання, телефони, назва чат-бота тощо.

Напишіть 2-3 речення з поясненням тематики та користі. Вкажіть, чим буде цікавий канал для цільової аудиторії, щоб її зачепити та підштовхнути до передплати.

 

create-telegram-channelЯк обрати аватарку для каналу

 

Аватар – це основна візуальна складова Telegram-каналу, візитівка вашої компанії, блогу або особистого бренду. Він повинен відображати специфіку діяльності, ваші цінності та статус. Але для його створення необхідно дотримуватися певних правил.

Критерії для вибору аватара:


create-telegram-channelмаксимально відповідний розмір 300х300 px;


create-telegram-channelвідсутність дрібних деталей та нагромадження безлічі елементів;


create-telegram-channelцентральне розміщення основного зображення, оскільки програма автоматично обрізає картинку, перетворюючи її на коло.

Знайти аватарку можна у фотобанку або на стоковому ресурсі з великим вибором. Але в такому разі унікальності вам не бачити, а водночас і інтересу аудиторії. Прісна звичайна картинка не нестиме жодного послання користувачам, а значить не виконуватиме своїх функцій повною мірою.

Щоб отримати привабливу стильну аватарку, замовте її розробку у професійного дизайнера. Це вийде дорожче з одного боку, але повністю задовольнить вас за унікальністю та відповідністю тематиці. 

Зображення для комерційних та особистих каналів відрізняються. Зважайте на цей момент при підборі аватарки.

Для бізнесу підійдуть:


create-telegram-channelфірмові знаки (логотипи); 


create-telegram-channelзображення, що натякають на сферу діяльності;


create-telegram-channelабстрактні, але незабутні малюнки. 

Для Телеграм-каналу експерта вибирайте фото обличчя крупним планом, ділове фото з атрибутом, мультфільм, арт або чорно-білий знімок.

Якщо ви створюєте публічний канал, потрібно буде прописати посилання. Можна продублювати назву каналу латинськими символами із нижнім підкресленням. Головне – вона повинна бути унікальною та допомагати вашим потенційним передплатникам вас знайти.

Редагувати назву, опис та аватарку Телеграм-каналу можна через функцію з відповідною назвою, натиснувши на три точки у правому верхньому кутку програми.

create-telegram-channel

Особливості налаштування та ведення Telegram-каналу

Щоб ведення каналу зробити легким та повноцінним, потрібно його правильно налаштувати. Для цього зайдіть в меню і виберіть «Управління каналом» (Для комп'ютерної версії). Тут можна змінити назву, опис, аватарку, тип та додати групу. З групою ви збільшите залученість своїх передплатників, які будуть ділитися своєю думкою.

Що ще можна зробити:


create-telegram-channelДодати адміністраторів. Власник каналу за замовчуванням є адміністратором, але ви можете додати помічників з числа передплатників або підключити бот з функціями адміністратора. Повноваження їх можуть бути повними чи обмеженими. Наприклад, адміністратор має право обробляти контент, але не додавати передплатників на приватний канал. Щоб додати адміністратора, увійдіть в «Налаштування», потім в меню «Керування каналом», виберіть пункт «Адміністратори» та опцію «Додати адміністратора». Перед вами з'явиться список ваших передплатників та вікно з налаштуванням повноважень. Після внесення змін натисніть «Зберегти».


create-telegram-channelДоповнюйте публікації хештегами. Користувач може шукати інформацію, вводячи хештеги у пошуковий рядок. Перед ним з'являться усі публікації із заданим словом. При цьому, складні хештеги з кількох слів краще розділяти, а прописувати їх слід тією мовою, якою спілкується ваша цільова аудиторія.


create-telegram-channelСтворюйте опитування. Ця функція доступна в меню на кожному каналі. Напишіть питання та варіанти відповіді в якості інтерактиву, наприклад, щоб дізнатися думку передплатників про події, канал, пости і т.д.


create-telegram-channelМотивуйте на емоційне коментування. Ще один спосіб отримати зворотний зв'язок від передплатників – додати можливість коментувати, висловлювати особисту думку про пост у вигляді емодзі. Для цього зайдіть в розділ «Реакції». Виберіть символи, що сподобалися, і відключіть ті, які вам здадуться зайвими.


create-telegram-channelПідписуйте пости. Крім хештегів можна додавати ім'я автора посту. У телеграмі всі публікації за замовчуванням анонімні. Але якщо ви хочете, щоб передплатники знали, хто промовляє, налаштуйте підпис. Зайдіть в «Керування каналом» та виберіть функцію «Підписувати повідомлення».

І на останок. Якщо ви публікуєте часто, відключіть на каналі пуш-повідомлення про появу нового посту. В іншому випадку користувач скасує повідомлення про ваші публікації сам. Так він пропускатиме свіжі новини або зовсім покине канал.

 create-telegram-channel

Що таке чат-боти і навіщо їх потрібно підключати до Telegram-каналу 

Чат-боти – це спеціальні облікові записи, які можуть виконувати різні функції на вашому каналі. Підключивши їх, ви будете витрачати менше часу на керування Telegram-каналом, а не робити все вручну. 

Чат-боти можуть в автоматичному режимі публікувати пости, відповідати на запитання, що часто ставляться, розсилати меседжі, приймати оплату, оформляти замовлення і т.д. Головна їхня відмінність від реальних адміністраторів – вони працюють цілодобово і їм не потрібно платити за забезпечення життєдіяльності каналу.

Розпочати «співпрацю» з чат-ботами найкраще з @ControllerBot. Його функції – створення відкладених постів, додавання реакцій та коментарів, відстеження статистики на каналі.

Як створити власний бот:


create-telegram-channelУ пошуковий рядок вбийте @BotFather. Перейдіть на цей канал і натисніть «Запустити». У повідомленні, що з'явилося, клікніть за посиланням «newbot».


create-telegram-channelПрограма запропонує вам дати ім'я робота. Надрукуйте його вручну.


create-telegram-channelПотім придумайте «username» для вашого бота. Потрібно, щоб його ім'я закінчувалося на «bot» та було унікальним. Якщо назва вже зайнята, програма попросить повторити спробу.


create-telegram-channelКоли система схвалить унікальне ім'я, вона надішле вам «token» робота. Скопіюйте його.


create-telegram-channelУ пошуковий рядок Телеграма введіть @ControllerBot та перейдіть на нього. Натисніть «Запустити» та клацніть на посилання «addchannel».


create-telegram-channelКоли прийде відповідь «Підключення бота», вставте у повідомлення «token» бота.


create-telegram-channelДодати бота по «username» в адміністратори вашого каналу.


create-telegram-channelПосилання з опису каналу надішліть у діалогове вікно @ControllerBot.


create-telegram-channelВам прийде повідомлення про налаштування таймзони. Введіть назву вашого міста.

Створення бота завершено. Після цього ви зможете скористатися його функціоналом.

Адміністратори каналу також можуть використовувати бот для публікації постів та перегляду статистичних даних. Якщо ви додасте нового адміністратора, то зайдіть в налаштування каналу в боті і натисніть «Оновити дані», щоб відбулася синхронізація списку адміністраторів.

Список обов'язкових чат-ботів, крім @ControllerBot:


create-telegram-channel@like – прикріплює лайки до повідомлення;


create-telegram-channel@vote – створює опитування;


create-telegram-channel@gif – шукає гіфки;


create-telegram-channel@VoterBiBot – створює розіграші та довільно шукає переможців;


create-telegram-channel@TGStat_Bot – надає розгорнуту статистику каналу;


create-telegram-channel@markdownbot – додає в публікації напівжирне та курсивне накреслення, посилання та блоки коду;


create-telegram-channel@shortLinkMakerBot – скорочує довгі посилання;


create-telegram-channel@LivegramBot – допомагає у спілкуванні з аудиторією: приймає та відповідає на повідомлення, створює розсилки, відстежує статистику.

Боти бувають зовнішніми та внутрішніми. Зовнішні необхідно підключати за прикладом вище, а внутрішні можна викликати командами (вводити вручну юзернейм бота в пост).

create-telegram-channel

Які потрібно робити публікації та як їх розміщувати

Коли ми знаємо, як організувати життєдіяльність Telegram-каналу, саме час розібратися в публікаціях та їх розміщенні.

Телеграм-канал – це не рекламне розсилання, тому не переборщуйте з постами, що продають. Краще писати про діяльність фірми, давати рекомендації та щонайменше розповідати про знижки та акції. Основою каналу має бути корисна інформація для передплатників. Адже більшою популярністю користуються новинні, розважальні та навчальні облікові записи.

Також важливим є власний стиль, який би виділяв вас на тлі конкурентів. Публікуйте пости на суміжні з вами теми, наприклад, спеціаліст з фітнесу може публікувати план харчування крім тренувань і водночас давати посилання на свої платні курси та марафони.

Щоб розмістити пост, відкрийте листування з вашим ботом, виберіть канал (якщо їх кілька) і надішліть текст. Найзручніше постити у web або desktop версіях.

У Телеграмі передбачені особливі можливості оформлення тексту: виділення жирним шрифтом, вставка посилання на слово, форматування.

Для зручності оформлення публікації запам'ятайте гарячі клавіші:


create-telegram-channelжирний шрифт – Ctrl+B;


create-telegram-channelкурсив – Ctrl+I;


create-telegram-channelпідкреслений - Ctrl+U;


create-telegram-channelзакреслений – Ctrl+Shift+X;


create-telegram-channelмоноширинний шрифт для оформлення коду – Ctrl+Shift+M;


create-telegram-channelстворення гіперпосилання – Ctrl+K.

Коли ви опрацюєте текст, чат-бот запропонує вам додати фотографії, реакції та клавішу з посиланням. Натисніть «Далі» Ваша публікація з'явиться на каналі.

За допомогою бота можна розпланувати публікації на кілька днів вперед, і вони будуть з'являтися на каналі автоматично в заданий час. Це дуже зручно. Так ви менше витрачатимете зусиль на рутинні завдання і більше на пошук та написання цікавого матеріалу.

create-telegram-channel

Як просувати канал: способи залучення передплатників

Розкрутка телеграм-каналу для бізнесу дуже важлива, адже тільки використовуючи різні інструменти, можна залучити в чат більше передплатників, зробити його популярнішим, тож збільшити продажі. 

Існує кілька шляхів популяризації Telegram-каналу:


create-telegram-channelЗапросіть на канал своїх друзів та знайомих. Патова ситуація виникає тоді, коли в чаті тільки ви і чат-бот. Навряд чи потенційний передплатник зробить вибір на вашу користь.


create-telegram-channelРозміщуйте канал у каталогах програми та на біржах каналів.


create-telegram-channelКупуйте рекламу на іншому каналі.


create-telegram-channelОбмінюйтесь рекламою за принципом крос-маркетингу.


create-telegram-channelПросувайте свій канал у соціальних мережах.

Однак найкращий спосіб залучення передплатників – це якісний та корисний контент з часткою гумору.

Телеграм – це затребуваний додаток для компаній, брендів та фахівців, щоб підвищувати лояльність потенційних клієнтів та збільшувати продажі.

Та не тільки. Тут абсолютно кожен може монетизувати свій канал, продаючи рекламу та залучаючи покупців для замовників. Telegram має всі необхідні інструменти для налаштування та керування публікаціями, а також для просування. Головне – розробити авторський стиль, щоб публікувати унікальний і цікавий матеріал, а не наслідувати.

Якщо ви хочете створити телеграм-канал, вам не обійтися без оформлення. Для вирішення цього завдання звертайтесь до компанії WeLoveBrands. Наша команда розробить для вас незабутню назву, унікальний логотип та інші візуальні елементи. Щоб отримати консультацію та замовити дизайн каналу, зателефонуйте нам або зв'яжіться з нами через месенджери.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 0

Середня оцінка 0 / 5