→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Як правильно підібрати розмір візитки та пластикової картки

0

Оцінили: 0

Зміст:
Розмір шрифту:

Як правильно підібрати розмір візитки та пластикової картки

Невід'ємною частиною будь-якого бізнесу є візитні та пластикові картки, оскільки вони відіграють важливу роль у створенні іміджу компанії. Це доступний спосіб представити свою діяльність, підкреслити статус і справити гарне враження на покупців, партнерів, інвесторів. А за допомогою дисконтних та клубних карток, ви можете показати повагу та висловити подяку клієнтам.

Існують стандартні візитки та картки незвичайної форми, з яскравим або мінімалістичним оформленням, інформаційні та іміджеві.

Бізнес-візитки зазвичай суворі та лаконічні, вони містять загальні відомості про компанію/власника, а іміджеві відрізняються привабливим дизайном, що інтригує, метою якого є справити враження на аудиторію.

Но при розробці візитки звернути увагу слід не лише на її стиль, а й на розміри, адже це важливий критерій, а особливо якщо йдеться про співпрацю з іноземними компаніями. Як правильно вибрати розміри візиток та пластикових карток, розглянемо у цій статті.

4 причини створити візитки для бізнесу

 

sizes-cardsКоли ви ділитесь з кимось своєю візиткою, вам не потрібно довго розповідати про себе - на ній написана вся інформація про компанію, її керівників та послуги.

 

sizes-cardsВізитна картка – це спосіб нагадати про себе після ділової зустрічі. Людина, яка отримала візитку, при погляді на неї згадає співрозмовника та вид його діяльності.

 

sizes-cardsВізитки допоможуть заощадити час, адже вам не потрібно постійно писати свої контакти на листочках або скидати їх у повідомленнях.

 

sizes-cardsФірмові картки допомагають наголосити на статусі компанії, виділитися на тлі конкурентів і запам'ятатися.

 

Візитки використовуються при участі у тренінгах, семінарах та виставках, дозволяючи обмінюватися даними та розширювати коло ділових знайомств. Вони потрібні для збільшення продажів, забезпечення лояльності та підтримки контактів із клієнтами. До того ж, візитні картки можуть допомогти, якщо ви кудись поспішайте і не встигаєте продиктувати свій номер телефону.

Чому фірмові візитки — це круто?

Візитки з особливим дизайном виділять вас серед конкурентів. А якщо у вас є логотип, його розміщення на них допоможе завоювати довіру клієнта і підвищити впізнаваність компанії.

Візитні картки можуть стати гарною рекламною «зброєю». Їх крутий дизайн буде стимулювати потенційного клієнта дізнатися більше про ваш товар або послугу. А ще вони допоможуть у просуванні компанії без зайвих витрат. Надрукувавши візитки, ви отримуєте можливість отримати нових клієнтів і покращити свою репутацію.

sizes-cards
@ Paprika Design

Щоб візитівка привернула увагу, запам'яталася і не відлетіла при першій же нагоді у відро для сміття, вона повинна бути цікавою по дизайну і мати правильний розмір для зберігання у візитниці або гаманці. А якщо ви хочете вийти на іноземні ринки, розмір картки важливий ще більше, оскільки в кожній країні своя ділова культура та стандарти.

Розміри візиток: стандарт в Україні та інших країнах

Кожен бренд намагається зробити свої візитки унікальними. Деякі виділяють картки незвичайними відтінками, а хтось — розмірами. Які стандарти використовуються у різних країнах, розглянемо далі.

В Україні, Білорусі, РФ, Казахстані, Молдові та інших країнах стандартом вважається 90х50 мм. Якщо ви збираєтеся замовляти візитки такого розміру, врахуйте, що макети потрібно робити із запасом. Розробляйте їх 94х54 мм. Це необхідно тому, що при розрізанні карток із чотирьох сторін зрізається по два міліметри. Темні контури на краях основного поля не допускаються.

Дуже важливо розмістити інформацію на візитній картці, щоб усі контакти та інший текст знаходилися не ближче, ніж за 4 міліметри від лінії розрізу. Для візитки 90х50 мм весь текст необхідно розмістити в межах 82 х 42 мм по центру картки, інакше дані можуть частково зрізатися.

Врахуйте, що дрібні деталі та лінії завтовшки менше 0,2 мм надрукувати в друкарні неможливо. Растрові картинки обов'язково повинні бути більшими 300 dpi.

Розміри візиток у різних країнах:

  • Американські та європейські візитки відрізняються між собою параметрами через відмінність метричних систем. У США, як і в Канаді, Мексиці та на Філіппінах, стандартним розміром є 88,9 х50, 8 мм, а в Європі – 85х55 мм. У таких розмірах виготовляються дисконтні, банківські та інші картки, паспорти, посвідчення водія. Під ці стандарти підлаштовуються також виробники візитниць та гаманців в ЄС.

sizes-cardssizes-cards

  • У Японії стандартним розміром візиток є 91 х 55 мм.

  • У Китаї та Тунісі стандарт – це 90х54 мм.

sizes-cardssizes-cards

Дуже важливо розробити візитку правильного розміру, оскільки багато хто зберігає важливі контакти в гаманцях і необхідно, щоб вона туди помістилася. Якщо картка матиме нестандартний розмір, дуже високий ризик випадково її порвати чи втратити. В результаті ваші контакти покупець може просто забути.

Під час створення візитних карток обов'язково подбайте про те, щоб їх було зручно зберігати.

Так що в ідеалі візитка має бути 50х90 мм. Якщо ваш бізнес націлений виключно на жіночу аудиторію, можете використовувати розмір 40х80 мм, тому що в жіночих сумках та гаманцях кишеньки для карток іноді бувають меншого розміру.

  • Розмір візитки в мм (50х90)

sizes-cards

  • Розмір візитки в см (5х9)

sizes-cards

  • Розмір візитки в пікселях (Illustrator)

sizes-cards

  • Розмір візитки в пікселях (Photoshop)

sizes-cards

Як вибрати розмір візитної картки, спираючись на її місію

При виборі розміру візиток важливо спиратися як на загальноприйняті стандарти, так і на їх призначення. Поділяють чотири види візитних карток:

  • ділові

  • представницькі

  • корпоративні

  • особисті

Ділові візитки

Картки цього типу найкраще робити стандартних розмірів, оскільки вони допомагають у розвитку вашого бізнесу та мають виключно інформативну роль. Для них слід вибирати строгі лаконічні дизайни.

Ці візитки повинні містити ПІБ, посаду та контакти власника. Їх оформлення, як правило, відповідає фірмовому стилю компанії та містить ключові його елементи.

sizes-cards
@ Abu Bakar Siddik
sizes-cards
@ Abu Bakar Siddik

Для людей, які серйозно ставляться до своєї роботи, краще вибирати ділові візитки. Вони повинні підходити під загальноприйняті параметри 50х90 мм. Такий варіант також підійде представникам сфери моди, фотографії, образотворчого мистецтва. Щоб виділитися, можна підібрати незвичайний дизайн, але розмір картки при цьому не змінювати.

Цікавим рішенням для ділового варіанту буде зробити вертикальну візитку. Але тоді потрібно враховувати всі особливості розміщення тексту в коротких рядках.

Представницькі візитки

Такий вид карток підійде людям, які постійно зайняті, часто перебувають на зустрічах та не хочуть залишати особисті дані. Як правило, на цих візитках номера телефону та іншої стандартної інформації немає.

Головна функція представницьких візиток — ознайомлювальна. На них зазвичай розміщують ПІБ та посаду власника, назву компанії, в якій він працює, і іноді електронну пошту або посилання на сайт.

Ці візитки використовують на різних виставках, майстер-класах, з'їздах та інших заходах. Картки роздають усім учасникам.

У випадку з представницькими візитками розмір не дуже важливий. Також можна вибирати будь-який дизайн. Але якщо ви хочете, щоб потенційні клієнти зберегли вашу картку, робіть стандартне оформлення та розміри – тоді її можна буде покласти у візитницю чи портмоне.

Корпоративні візитки

Такий вид візиток найчастіше використовують у рекламних цілях або просто для зберігання «про всяк випадок». Вони потрібні для презентації бренду, а не певного працівника. У випадку корпоративних карток потрібно спиратися на фірмовий стиль та імідж компанії, на її філософію. І відштовхуючись від цих критеріїв, вже розробляти розміри та дизайн візиток.

sizes-cards
@ Jannatul turin
sizes-cards
@ Mostafa Abu Elela

Особисті візитки

Тут рекомендується повністю дати волю фантазії. Для таких візиток можна вибрати будь-який розмір і форму, що подобається, оскільки ці картки зазвичай використовуються в особистих цілях, наприклад, вкладаються в листівку або подарунок.

Особисті візитки, як правило, найменш формальні, тому створюйте оформлення на свій смак. Можете додати незвичайні малюнки або зробити картки оригінальної круглої або іншої форми, що вам сподобалася.

sizes-cards
@ Sofia Silva
sizes-cards
@ inna ilieva
sizes-cards
@ Anastasiia Osifova
sizes-cards
@ Milena Sharifova

Дисконтні та клубні картки

Фірмові пластикові картки — це теж свого роду візитки. З кожним днем ​​вони набирають все більшої популярності. За допомогою спеціальних бонусів, знижок та спеціальних привілеїв ви можете залучити нових клієнтів. Такі картки допоможуть висловити вашу повагу та подяку відвідувачам, показати турботу.

sizes-cards
@ yogurt86 Design Studio
sizes-cards
@ yogurt86 Design Studio

Залежно від призначення пластикової картки вони можуть мати:

 

sizes-cardsвидавлені символи (ембосування);


sizes-cardsмагнітну смугу;


sizes-cardsштрих-код або QR-код;


sizes-cardsособисті дані власника картки (наприклад, штрих-код, видавлені імена, фото тощо).

 

Також це сильний маркетинговий інструмент, який допомагає зацікавлювати нових потенційних покупців і утримувати постійних.

Якого розміру має бути пластикова карта?

Існує спеціальний стандарт ISO-7810, який затверджує певні розміри пластикових карток.

Важливо, щоб вони відповідали цим параметрам:

 

sizes-cardsШирина повинна дорівнювати 85,595 мм, допускається похибка в 0,125 мм.


sizes-cardsВисота повинна дорівнювати 53,975 мм, допускається похибка в 0,055 мм.


sizes-cardsТовщина повинна дорівнювати 0,76 мм, допускається похибка в 0,08 мм.


sizes-cardsРадіус кола по кутах повинен дорівнювати 3,18 мм.

 

sizes-cardssizes-cards

Вимоги до розміщення різних елементів на пластикових картках

Дуже важливо, щоб усі складові пластикової картки були правильно розміщені. І тому існують спеціальні вимоги. Спираючись на них, ви зможете створити гармонійний дизайн карток та зробити так, щоб усі елементи підійшли за розмірами.

Вимоги до розміщення ембосування

Ембосування необхідно розміщувати на карті не менше ніж у 5 міліметрах від верху, низу та правої сторони карти, і не менше ніж у 6 міліметрах від лівої сторони. Також не можна, щоб видавлені символи розташовувалися ближче, ніж за 5 міліметрів від магнітної смуги.

Якщо ви фарбуєте ембосування, пам'ятайте, що ця зона теж має деякі обмеження - від верхнього краю карти відстань має бути не менше 8 міліметрів.

Крім того, символи ембоси не повинні закривати інформацію на задній стороні карти.

Вимоги до розміщення магнітної смуги

Щоб картка відповідала загальноприйнятим стандартам і могла зчитуватись спеціальними пристроями, на неї наносять магнітну смугу. Вона зазвичай становить 12,7 мм і знаходиться у верхній частині на відстані 4 мм від краю. Але іноді її можна розмістити і внизу карти.

Магнітні смуги, як правило, містять три доріжки, які кодуються різними способами, – щодо банківських операцій. А для дисконтних та клубних карток прийнято використовувати одну доріжку.

sizes-cards

Вимоги до розміщення штрих-коду

Штрих-код розташовується не менше, ніж за 3 міліметри від кожного краю карти і від магнітної смуги. Його розміри залежать від інформації, що кодується, та виду коду. Дуже важливо зважати на мінімальні допустимі розміри, щоб інформація правильно читалася.

Довжина штрих-коду залежить від обсягу кодованої інформації, а висота повинна становити не менше ніж 10 міліметрів. Під час друку елемента завжди використовується чорний колір, а фон найчастіше фарбують у білий. Але ви можете використовувати інші кольори для фону, тільки обов'язково пам'ятайте, що з іншими кольорами код може зчитуватися гірше.

Вимоги до розміщення смуги для підпису

У смуги для автографа немає спеціальних вимог щодо розміру та розташування, тому можна вибирати будь-яке місце та розмір. Найчастіше спеціальну смугу для підпису розміщують унизу карти.

Щоб картка краще виконувала свої функції, не рекомендується розміщувати підпис ближче одного міліметра від краю карти. Також не можна розташовувати її впритул до магнітної смуги, оскільки це може перешкодити рідеру зчитувати інформацію. Підпис краще розміщувати на відстані не менше ніж 5 міліметрів від краю магнітної смуги.

Дизайн та розміри візиток: 6 незвичайних ідей

Якщо ви маєте намір відійти від правил та створити оригінальні візитки, щоб підвищити впізнаваність та викликати інтерес у аудиторії, пропонуємо кілька незвичайних ідей.

Неординарне оформлення візитних карток:

  1. Матеріал. Пластиковими картами ви навряд чи когось зможете здивувати, тому вибирайте для візиток незвичайні матеріали, наприклад дерево чи метал.

sizes-cards
@ Julia Gusar
sizes-cards
@ paperspecs.com
  1. Форма. Щоб привернути увагу та запам'ятатися аудиторії, можна зробити візитки незвичної форми – у вигляді кола, трикутника, долоні та ін.

  1. Тиснення. Якщо ви хочете отримати стандартну візитку, але з якоюсь фішкою, можете створити рельєфне оформлення.

sizes-cards
@ carddsgn.com
sizes-cards
@ designandpaper.com
  1. Розвага. Такі візитки, як правило, нестандартних розмірів і містять додаткові елементи - за їх допомогою можна щось домалювати, вирізати, «знайти секрет» і т.д.

sizes-cardssizes-cardssizes-cardssizes-cards

  1. Користь. Практичні візитки дозволяють отримати не тільки інформацію про компанію, але також їх можна використовувати не за призначенням (лінійка, міні-календар).

  1. Магніти. Такі візитки будуть завжди перед очима, адже їх не треба зберігати у візитницях чи гаманцях.

Візитна картка — це «обличчя» будь-якої компанії. Завдяки візиткам ви можете створити певну репутацію та залучити нових клієнтів.

Якщо дизайн візитної картки буде розроблений правильно, ви швидко завоюєте довіру потенційних покупців, зможете просунути свої послуги чи продукт нового рівня.

Щоб візитки виконували свої функції та приносили максимум користі, необхідно довірити їх створення справжнім профі. Наприклад, співробітникам компанії WeLoveBrands. Зателефонуйте нам або напишіть повідомлення в чат і отримайте якісні візитні картки стандартних розмірів або з незвичайним чіпляючим дизайном.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 0

Середня оцінка 0 / 5