→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Пивні логотипи: креативні рішення для пива та пивоварень

0

Оцінили: 0

Зміст:
Розмір шрифту:

Пивні логотипи: креативні рішення для пива та пивоварень

Ще з давніх-давен люди шукали спосіб відпочити і розслабитися після важкого робочого дня. Саме з такою метою створювалися паби та таверни. У таких закладах популярним напоєм було пиво для посиденьок у компанії друзів. І зараз, за ​​статистикою, 60% малого бізнесу спрямовано на сферу відпочинку та розваг. Саме тому у пивних барів та магазинів велика конкуренція.

Щоб виділитися на тлі конкурентів та залучити цільову аудиторію, важливо створити ефективний логотип для пива. Адже він виконує низку функцій, спрямованих на посилення позицій компанії на ринку.

Навіщо потрібний логотип для пивного магазину

Логотип є пріоритетною складовою для того, щоб зробити ваш бізнес незабутнім та успішним. З його допомогою ви можете розповісти аудиторії про себе, викликати інтерес до продукту та підвищити лояльність до бренду.

Переваги пивних логотипів:

beer-logoІдентифікація бренду

Логотип – це перше, що бачить клієнт при знайомстві з компанією. Добре розроблений фірмовий знак створить певні емоції, які сприятимуть співпраці з вашим підприємством. Споживач запам'ятає його, а також асоціюватиме емблему з вашою компанією.

beer-logoПідвищення довіри

У всіх був досвід, коли бренд не докладав зусиль для створення якісного контенту на своєму сайті або інших інформаційних каналах. Навряд чи ви намагалися зв'язатися з ними або купити їх продукт. І причина проста – ви їм не довіряли.

Встановлення довірчих відносин із аудиторією визначить майбутнє вашої компанії. А створення надійного логотипу – це перший крок на шляху до їх побудови та формування лояльності клієнтів.

beer-logoКонкурентна перевага

Ваш логотип – це ідеальний спосіб розповісти цільовій аудиторії про те, наскільки унікальна ваша компанія. Скористайтеся тим, що робить вас чудовим брендом та відокремлює від конкурентів. Тоді ви можете легко запам'ятатися аудиторії.

beer-logoПерше враження

Фірмовий знак – це перший контакт споживачів із брендом. Саме він формує враження про продукт та впливає на вибір людей. Чим кращий дизайн логотипу, тим більше споживачів хочуть дізнатися про компанію. А зі збільшенням інтересу зростуть і продажі.

beer-logoІнструмент маркетингу

Так як логотип розміщують скрізь (на продукції, вивісках у магазинах, візитках, банерах, у соціальних мережах), він може сильно допомогти у просуванні товару.  Тому він повинен бути не складним, а таким, що легко запам'ятовується, щоб людина могла розповісти про вашу компанію, лише глянувши на логотип.

Всі ці переваги ви отримаєте, якщо створите цікавий логотип, що викликає в аудиторії емоції та приємні асоціації. А ось банальний знак, що нічим не виділяється, навряд чи допоможе досягти успіху. Тому важливо, щоб логотип для пива був простим, але оригінальним, зрозумілим і актуальним, тобто таким, що відображає ідею та цінності вашого бізнесу.

Особливості створення логотипу для пивного магазину

Перш ніж розробляти логотип для пива, потрібно знати, де він застосовуватиметься, і на яку аудиторію орієнтований.

При виборі елементів дизайну відштовхуйтесь від специфіки діяльності та своїх переваг (наприклад, у вас буде невелика пивоварня або мережа магазинів, ви плануєте розливати напій для мас-маркету або у вас буде крафтове пиво та ексклюзивні сорти, ви тільки вироблятимете пиво або відкриєте поряд з пивоварнею паб або ресторан).

Щоб отримати ефективний логотип для пива важливо розуміти потреби цільової аудиторії. Так, у покоління міленіалів (людей, що народилися з 1981 по 1995 рр.), яке чудово підходить на роль потенційних споживачів, будуть одні інтереси, а у студентів, які теж можуть любити пиво, інші. І те, що подіє на них, може залишитися непоміченим, наприклад, чоловіками на пенсії, які б теж не відмовилися від келиха пінного напою.

beer-logobeer-logobeer-logo

Також треба визначитися, на споживачів із якими доходами ви хочете вийти. Адже якщо вашою особливістю є випуск елітних сортів, це треба показати в логотипі.

Що стосується видів фірмових знаків, то найчастіше замовники хочуть поєднати графічне зображення та напис, оскільки ці елементи у парі посилюють враження. Тому комбінований логотип є одним із найпопулярніших.

В основу логотипу часто ставлять зображення пивних кухлів і келихів з пивом. Також їх доповнюють такими деталями, як колоски пшениці, хміль, нагороди та корони, щоб лого не виглядало нудно та однотипно.

Ще у фірмових знаках для пивної промисловості можна обійтися без зображення, а використовувати лише красиву прописну назву, як у бренду Staropramen, або розробити чорно-білу емблему з червоною зіркою, як у компанії Heineken.

Цікавий логотип для пива: як підібрати образ, шрифт та колір

В наш час існує безліч виробників пива, які прагнуть випускати не тільки продукцію преміум-класу, але і реалізовувати її на ринку. Щоб стати відомим і популярним брендом, необхідний сильний і стильний логотип, повз який неможливо буде пройти.

Досягти цього можна, використовуючи відповідні відтінки, зображення та шрифти.

Важливі складові логотипу:

  • Зображення

Більшість організацій вибирають як символ кухоль або пляшку з пінним пивом. Також використовують колоски хмелю, нагородні стрічки, корони чи бочки. Ще популярними образами у пивній індустрії є тварини (орли, олені, раки) чи щасливі люди з кухлем пива.

beer-logo

  • Кольорова гама

Колірне рішення повинне відповідати тематиці пивного логотипу. Бажано використовувати тони, які нагадують колір хмелю або пива. Це коричневі, помаранчеві, жовті та білі відтінки, які передають тепло та аромат.

beer-logo

Але ви можете спробувати і щось інше щоб виділитися. Наприклад, золотистий або коричневий використовувати для фону, а елементи пофарбувати у чорний колір. Або використовувати зелені відтінки, що нагадують колір хмелю.

  • Шрифт

Шрифт відіграє важливу роль у формуванні візуального образу, адже від нього залежить сприйняття логотипу загалом.

У фірмових пивних знаках можна використовувати старовинний рукописний шрифт або шрифт у стилі ретро. Дуже важливо, щоб зображення відповідало тематиці вашої компанії і гармонійно поєднувалося з іншими елементами.

Також зверніть увагу на загальні рекомендації щодо підбору шрифту:

 

beer-logoСлідкуйте за читабельністю напису. Слова повинні добре читатись у будь-яких масштабах, інакше у всій красі не буде сенсу.

 

beer-logoНе використовуйте шрифти з дрібними деталями, оскільки вони зроблять логотип недбалим і їх буде погано видно.

 

beer-logoСлідкуйте за тим, щоб шрифт поєднувався з іншими складовими логотипу. Тоді він виглядатиме гармонійно і стильно.

 

Створюючи логотипи пивоварень, пивних магазинів або марок пива, добре продумайте ідею та використовуйте дизайнерські прийоми, які найкраще передадуть ваші цінності та розкриють переваги. Тоді ви отримаєте фірмовий знак, що приваблює аудиторію та викликає інтерес до продукту.

Оригінальні ідеї для дизайну пивного логотипу

  • Герби та емблеми

Емблема – це найпоширеніший вид логотипу для пива. І причина криється в простому – у її універсальності. Хороший логотип чудово виглядає як на шийці пляшки, так і на футболці, і не спотворюється при зміні розмірів.

Емблема дозволяє ідентифікувати ремісниче пиво як продукт преміум-класу. Такий стиль є дуже доречним, якщо ви хочете пов'язати своє підприємство з історією пивоваріння.

  • Зображення хмелю

Коли ми говоримо про інгредієнти у пивоварінні, хміль, безумовно перше, що спадає на думку. З тієї ж причини, багато заводів, пабів і барів використовують зображення цієї рослини в своїх лого. Але для отримання оригінального знака необхідно підключити фантазію та використати, наприклад, стилізований підхід.

beer-logo

  • Вінтажний стиль

Пивні логотипи, створені у цьому стилі, дають відчуття унікальності, натхнення та модернізму. Найпопулярнішою тенденцією є використання кола та хитромудрих візерунків, що дозволяє отримати знак, просякнутий духом часу, стилем своєї епохи.

  • Сучасний дизайн

Якщо ви шукаєте логотип, який підійде сучасному поколінню, сучасний фірмовий знак стане правильним вибором для вашого бізнесу. Важливо відзначити, що елементи такого дизайну поєднуються з більш класичним і можуть містити забавні елементи анімації для невимушеного відчуття.

beer-logo

Можете використовувати популярні ідеї та тренди в дизайні або вибрати інший нестандартний підхід для створення унікального логотипу для пива. Якщо не знаєте, з чого почати, зателефонуйте до студії WeLoveBrands та отримайте консультацію спеціаліста.

Приклади найкращих логотипів для пива в Україні

Пивоварня Limbier

Назва та інші елементи дизайну об'єднані в цілісний круглий блок, що складається з вежі пивоварні та додаткових деталей. пивної бочки, хмелю та пшеничних колосків.

beer-logo

Логотип виконаний у трьох кольорах: бордовому, золотому та червоному. Бордовий асоціюється зі стабільністю, стійкістю та традиціями, золотий передає високу якість пива та пов'язаний з ідеями процвітання, миру та довіри, а червоний відображає інновації, стабільність та лідерство бренду на ринку.

Магазин «Країна пива»

Даний логотип складається із зеленого напису та ластівки з хмелем у дзьобі. Такий фірмовий знак привертає увагу, поєднує в собі сучасність та екологічність, а також відбиває преміальність.

beer-logo

Приклади вдалих логотипів для пива у світі

  • Європа

Пивоварня Vocation

Логотип відрізняється простотою та елегантністю. Він виконаний за допомогою великих, сміливих написів та безлічі яскравих символів. Такий фірмовий знак приваблює клієнтів та виділяється серед конкурентів.

beer-logo

  • США

Пивоварня Flying dog

Логотип пива Flying Dog – творчий та веселий. Дизайнери вирішили дотримуватись сучасного дизайну, використовуючи пару крил з написом «Flying Dog».

Фірмовий знак намальований у стилі графіті, що надає йому унікального та атмосферного вигляду. А ще дизайн передбачає різні фони аквареллю для різних сортів пива.

Цей логотип відбиває індивідуальність бренду, чим приваблює людей.

beer-logo

  • Азія

Компанія Krone

Цей логотип сучасний, геометричний та лаконічний. Він має футуристичну концепцію, що використовує безліч елементів дизайну.

Фірмовий знак виконаний у матовому забарвленні, а використовуються зелений, фіолетовий та коричневий відтінки. Назва ж пофарбована у золотистий колір.

Такий підхід дозволив отримати простий, але захоплюючий логотип.

Логотип для пивного магазину: де замовити та за якою ціною

Розробка фірмового знака – дуже складний процес, що складається з багатьох етапів. Продумування концепції, збирання інформації, аналіз ринку та інші кроки допомагають створити ефективний та оригінальний логотип. Саме тому не варто звертатися за допомогою до онлайн-конструкторів, оскільки вони нададуть вам лише однотипні та шаблонні варіанти.

Замовити створення логотипу для пива можна:

  • На фрілансі

Існує маса онлайн-платформ, де можна замовити послугу у фрілансера. Розробка логотипу в цьому випадку коштуватиме близько 1000–1500 грн. На жаль, існують ризики, що вам трапиться некомпетентний фахівець, який не врахує ваші побажання і зробить зовсім не підходящий вам логотип.

  • В студії дизайну

В компаніях працюють фахівці, які дорожать репутацією, тому зроблять усе у найкращому вигляді. Перед розробкою фірмового знаку дизайнери вивчають особливості бізнесу, конкурентів та цільову аудиторію, щоб розробити логотип, що зміцнює імідж вашої компанії. Вам нададуть кілька тарифних пакетів на вибір, які відрізняються термінами виконання роботи, кількістю готових варіантів та правок, які можна буде внести до макету. Вартість такої послуги у студії складає від 150$.

Якщо ви хочете отримати логотип для пива, що викликає довіру, замовте дизайн у студії WeLoveBrands, і наші фахівці втілять у життя навіть найскладніше рішення. Для замовлення послуги та отримання консультації зателефонуйте нам або напишіть у чат.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 0

Середня оцінка 0 / 5