→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Дизайн упаковки шоколаду

0

Оцінили: 0

Зміст:
Розмір шрифту:

Дизайн упаковки шоколаду

Одні з улюблених ласощів ласунів - звичайно ж, шоколад. Неважливо, представлений він на полицях магазинів у вигляді плиток чи цукерок, - бажання побалувати себе чимось солоденьким до чаю чи кави виникає чи не у кожної другої-третьої людини, яка заглянула до супермаркету. Навіть якщо спочатку не було заплановано відвідування цукеркового відділу.

 

Рекомендації експертів щодо створення дизайну шоколадної упаковки

Насамперед варто відзначити, що ринку шоколаду в Україні властива висока конкуренція. За рахунок цього споживачеві какао-продукції нескладно замінити купівлю шоколадок однієї торгової марки іншою. Саме тому в роботі над дизайном упаковки для цукерок або шоколаду важливо вибрати правильну стратегію позиціонування товару, щоб не тільки не нашкодити йому надалі, а й забезпечити високі позиції продажу.

Яким же має бути дизайн упаковки шоколаду, який захочеться спробувати та купити?

Запам'ятовуйте уважно наведені далі поради фахівців у цій галузі:

Використовуйте яскраві акценти. Здебільшого ця порада в дизайні стосується упаковок шоколаду або цукерок, орієнтованих на дитячу аудиторію. Барвисті ілюстрації популярних казкових або мультяшних персонажів також будуть дуже доречними.

яскраві акценти  

 


Комбінуйте текстури. При виборі продукту для споживача важливим є не тільки естетично привабливий зовнішній вигляд упаковки, але ще й відчуття дотику з її поверхнею. Досягти приємного тактильного контакту можна шляхом поєднання в одній упаковці одночасно глянсової та матової текстур.

текстури  

 


По максимуму заповнюйте вільний простір. Причому це стосується не тільки зовнішньої частини упаковки шоколаду, але й внутрішньої, яка в більшості випадків однотонна. А в такому дизайнерському виконанні вона перестає бути нудною.

заповнити простір  

 


Простіше – не означає гірше. Варто придивитися до мінімалістичних тенденцій та взяти їх на озброєння при розробці дизайну стильної упаковки. Мінімум кольорів та деталей може вигідно виділити коробку з цукерками або плитку шоколаду серед інших.

простіше не гірше  

 


Зважайте на призначення шоколадної продукції. Якщо це подарункова коробка цукерок, то її упаковка повинна сама по собі мати святковий вигляд і не потребувати додаткових прикрас у вигляді обгорткового паперу, стрічок та інших атрибутів.

призначення  

 


Забезпечте гармонійний зв'язок між продуктом та упаковкою. Йдеться про те, що якщо сировиною для виготовлення шоколаду служать натуральні какао-боби з високим вмістом у продукті, їхнє зображення доцільно помістити на упаковку із зазначенням конкретної цифри у відсотках. Основний колір обгортки в цьому випадку – насичений коричневий.

гармонійний зв'язок  

 


Не бійтеся експериментувати. Упаковка цукерок у формі горіха чи вишеньки? Чому б і ні! Як спосіб вказати на додаткові інгредієнти без вичитування складу шоколадної продукції, працює на «Ура!».

експеримент  

 


Розкажіть історію бренду. У картинках на обгортці чи коробці з шоколадними смаколиками можна розповісти споживачам цікаву легенду створення торгової марки. А якщо на різних на смак найменуваннях продукції розмістити окремих персонажів або сюжети, то це викличе бажання перепробувати кожен з варіантів.

історія бренду  

 

 

Близька якась із перерахованих ідей чи у вашій голові є власні? Ласкаво просимо до нас! Творчий колектив студії WeLoveBrands допоможе втілити ваші задуми в «апетитному» дизайні упаковки шоколаду! 

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 0

Середня оцінка 0 / 5