→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Дизайн упаковки борошна

0

Оцінили: 0

Зміст:
Розмір шрифту:

Дизайн упаковки борошна

Як харчова сипуча суміш борошно відноситься до бакалійної продукції, призначеної для широкого кола споживачів. З урахуванням практично повсякденного використання дизайн упаковки повинен бути максимально універсальним.

 

Вимоги до упаковки борошна

Виробникам борошна слід пам'ятати, що його упаковка має відповідати переліку вимог:

 

захист вмісту

 

 

Захищати вміст. Щоб надійно вберегти сипучу суміш усередині і не бути проколотими при навантаженні/розвантаженні та транспортуванні, пакети роблять багатошаровими.

 

бути зручною

 

 

Бути зручною. Оскільки вага пакетів з борошном частіше наближена до кілограма і більше, важка упаковка не повинна вислизати з рук. А якщо згідно з дизайнерським задумом вона забезпечена ручками, то вибирайте для них матеріал достатньої міцності. Додатковий плюс, якщо після відкриття пакета можна знову запечатати.

 

бути безпечною

 

 

Бути безпечною. Для виготовлення упаковки неприпустимим є застосування матеріалів, що вступають у хімічну реакцію з харчовим продуктом.

 

працювати на імідж

 

 

Працювати на імідж. З метою стимулювання продажів борошна (і не тільки) завжди потрібно пам'ятати про візуальне враження та сприйняття упаковки споживачем. Правильно підібрана стилістика, кольорова гама, виділені на ній переваги загалом допоможуть створити у свідомості цільового споживача позитивний образ товару.

 

Якщо перші три умови можуть бути дотримані на етапі безпосереднього виробництва упаковки для борошна, результативність іміджевої функції проявляється тільки через час з моменту надходження товару в продаж.

Особливості упаковок борошна

Упаковки з борошном відрізняються між собою не лише розмірами та формою, а й матеріалом виготовлення. Найчастіше на полицях українських супермаркетів можна побачити гнучкі упаковки із борошном. Вони виготовляються з паперу, поліетилену, пластикових плівок та відрізняються герметичністю. Деякі виробники використовують тканину, мішковину та інші менш звичні матеріали.

Завдяки об'єму пакетів з борошном всі елементи дизайну компактно розміщуються на поверхні упаковки. Обов'язково вказується назва продукту та виробника, маса, склад, дата виготовлення, термін зберігання тощо. Колірна гама може бути обрана як виключно в спокійних тонах (бежевому, пісочному), так і бути розведена яскравими акцентами (червоним, помаранчевим).

 

упаковка борошна1

 

Менш поширені, але теж застосовуються для розфасовки борошна, картонні або пластикові коробки з гнучкою упаковкою всередині. У цьому випадку важливо всю інформацію про товар розмістити на зовнішній упаковці, щоб вона будь-якої миті була доступна споживачеві. Такий дизайн найбільше характерний для бакалійних товарів преміум-класу.

 

упаковка борошна2 упаковка борошна3 упаковка борошна4

 

 

Якщо необхідно наголосити на екологічності борошна конкретної торгової марки, то завдання реалізується шляхом використання натуральних матеріалів для виготовлення упаковки та розміщення на ній спеціальних наклейок-маркерів, що свідчать про біо-походження продукту.

Якщо ви зацікавлені у високих продажах та процвітанні вашого бізнесу, підійдіть до розробки дизайну для пакування борошна відповідально. А щоб не марнувати час, відразу звертайтеся за допомогою до досвідчених дизайнерів студії WeLoveBrands!

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 0

Середня оцінка 0 / 5