→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Векторний логотип: що це і навіщо він потрібен

85

Оцінили: 18

Зміст:
Розмір шрифту:

Векторний логотип: що це і навіщо він потрібен

Кожна компанія, яка хоче бути впізнаваною і прагне збільшити продаж, потребує логотипу. Для формування позитивного іміджу бренду та залучення нових клієнтів фірмовий знак має бути унікальним, привабливим та зрозумілим. При цьому необхідно, щоб він однаково добре виглядав як на екрані телефону або комп'ютера, так і на друкованій продукції та вивісках. Досягти цього можна, розробивши векторний логотип. Такий знак дозволяє зберегти чіткість зображення незалежно від його розміру. Він активно використовується, оскільки має високу якість, відрізняється яскравістю та легкістю редагування.

 

Що таке логотип вектор?

Векторний логотип – це знак, створений за допомогою різних ліній, точок та фігур. Параметри об'єктів, такі як колір, розміри, контур, розташування та ін обчислюються автоматично при використанні математичних формул.

Дизайнер розставляє крапки та будує оптимальну криву, а всі підрахунки робить програма. Це полегшує спеціалісту роботу та економить час розробки лого.

Векторний і растровий логотип: у чому відмінність?

Векторний формат передбачає створення лого за допомогою кривих ліній, точок та різних фігур, а растрові лого складаються з пікселів.

Зображення у векторі можна збільшити до будь-якого розміру без зміни якості, а растрові стануть розмитими.

Растрові лого більш реалістичні, а векторні якісніше. З цієї причини розробка фірмового знака у векторі є найкращим рішенням.

 

6 причин зробити векторний логотип

 

Будь - який розмір . Ви зможете зберегти векторний логотип у будь-якому розмірі без втрати якості зображення.

Простота редагування . Об'єкт можна розділити на кілька частин, вносячи зміни до кожної з них окремо, або редагуючи його в цілому.

Масштабування . Векторний лого добре виглядатиме на різних носіях (банерах, візитках, листівках, уніформі та на екрані). Його якість не зміниться, незалежно від обробки, витягування, стиснення або обертання.

Інтеграція в текст . Логотип у векторі гармонійно вливається в текст і робить об'єкт завершеним.

Невеликий обсяг . Обсяг даних залежить від фактичного розміру лого, а файл потрапляють лише основні точки координат.

Прозорий фон . Векторний логотип можна зберегти на прозорому фоні, щоб потім накласти його на колір або фото.

 

З недоліків векторного лого можна виділити такі

 

відсутність реалістичності;

невелика кількість доступних ефектів.

 

Формати векторної графіки

Логотипи можна зберігати у різних форматах. Найпопулярніші з них:

 

PDF – підходить для роботи з файлами, які складаються з графіки та тексту. Такий логотип коректно відображається на різних носіях. Формат передбачає наявність вбудованого набору шрифтів та можливість додавання посилань, анімації та звуку.

SVG – чудове рішення для створення веб-ілюстрацій та зміни файлів завдяки тому, що графіка у цьому форматі добре масштабується. Створено на базі мови розмітки XML і може містити текст, зображення та анімацію.

EPS – підходить для друку об'єктів у великих обсягах, тому широко використовується у поліграфії. Формат підтримує різні інструменти для обробки логотипів без втрати якості. Його можна використовувати, працюючи з усіма відомими редакторами (наприклад, Illustrator, Photoshop, CorelDraw та ін.).

 

Створити векторний логотип можна самостійно за допомогою різних онлайн-сервісів (наприклад, Логастер) або замовити його розробку у професіоналів.

Якщо у вас немає часу і бажання робити все самому, або ж ви не володієте необхідними знаннями в галузі дизайну, зверніться за допомогою до фахівців студії WeLoveBrands. Адже невдалий та неякісний логотип доведеться потім переробляти, а це додаткові витрати та марнування часу.

Щоб не кусати лікті, отримавши погане зображення, довірте розробку лого професіоналам. Дизайнери нашої студії врахують ваші вимоги та побажання та створять для вас оригінальний та відомий векторний логотип. Замовити розробку логотипу можна за телефоном або на сайті.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 18

Середня оцінка 4.7 / 5