→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Логотипи металургійних компаній – впевненість, надійність і авторитет

159

Оцінили: 37

Зміст:
Розмір шрифту:

Логотипи металургійних компаній – впевненість, надійність і авторитет

Металургія – одна із основних галузей економіки України. Тут представлені металургійні заводи, гірничо-збагачувальні комбінати та різні підприємства з виготовлення виробів з металу та переробки металобрухту (всього кілька сотень великих та невеликих компаній).

 

Підприємствам, що працюють у цій галузі, важливо посилити свої позиції на мінливому ринку металів, підкреслити стабільність та надійність.

Щоб зміцнити імідж та отримати конкурентну перевагу, необхідно розробити ефективний логотип. Він повинен відображати специфіку бізнесу та створювати образ сучасної, серйозної та динамічної компанії.

Як створити логотипи металургійних компаній, що підвищують авторитет та викликають довіру, розглянемо у цій статті.

Логотип металургійного підприємства – навіщо він потрібний?

Вдалий фірмовий знак відображає характер компанії та інформує про рід діяльності. Споживачі при погляді нею розуміють, чим займається підприємство, і вони формується певне уявлення про нього.

Логотип виконує такі завдання:

 

Логотипи металургійних компаній Зміцнює імідж . Якісний фірмовий знак формує у свідомості споживачів образ сильної та надійної компанії, покращуючи цим її репутацію.


Логотипи металургійних компаній Виділяє компанію над ринком . Сучасний та стильний логотип швидко запам'ятовується та зв'язується у голові у споживачів саме з вашим бізнесом. Таким чином ви отримуєте перевагу у вигляді візуальної відбудови від конкурентів.


Логотипи металургійних компаній Викликає довіру . Якщо фірмовий знак викликає правильні асоціації, він сприяє підвищенню довіри до продукту. Тобто логотип є своєрідною гарантією якості.


Логотипи металургійних компаній Привертає увагу . Логотип, який виділяється на загальному тлі, не лише впадає в око, а й викликає інтерес до компанії.

 

Щоб справляти хороше враження, фірмовий знак повинен відповідати очікуванням аудиторії та викликати приємні асоціації. Такий логотип буде легко запам'ятовуватися та впізнаватись при наступному контакті.

Для створення впізнаваного знака потрібна гарна ідея та відповідні елементи дизайну. Ідея наповнює логотип змістом, а окремі його складові допомагають донести до аудиторії потрібне посилання. Дизайнери студії WLB реалізовують будь-які задуми та підбирають ефективні образи, кольори та шрифти під конкретний бізнес. Щоб отримати консультацію, зв'яжіться з нами по телефону або онлайн-чаті.

Логотипи металургійних компаній: особливості розробки

Металургійна галузь вимагає серйозності та стриманості, тому в дизайні лого слід використовувати прості форми, суворі шрифти та нейтральні відтінки. Яскраві фарби допускаються, але за умови створення акценту та гри на контрасті.

Підбір елементів залежить від специфіки діяльності, мети компанії та цільової аудиторії. Наприклад, для трубного заводу, збагачувальної фабрики та метизного підприємства підійдуть різні образи та символи.

Підприємства, що входять до гірничо-металургійного комплексу:

  • гірничо-збагачувальні комбінати;
  • коксохімічні та феросплавні заводи;
  • підприємства чорної та кольорової металургії;
  • трубні заводи;
  • компанії з переробки металобрухту;
  • виробники металопрокату;
  • металобази.

Логотипи металургійних компаній

Залежно від специфіки виробництва та враження, яке необхідно зробити на аудиторію, відрізняються і елементи дизайну.

В основу логотипу можна поставити різні тематичні образи (наприклад, силуети заводів, арматуру, листи сталі, обладнання, труби і т.д.) або абстрактні символи, що відображають характер компанії та асоціюються з надійністю, потужністю та енергією.

Фірмовий знак із тематичним зображенням інформуватиме про специфіку діяльності підприємства та викликатиме довіру до продукту, а лого з абстрактними елементами – привертати увагу та виділяти компанію на тлі конкурентів.

Образ, колір та шрифт – ключові елементи дизайну логотипів

Хороший фірмовий знак працюватиме на імідж компанії та підкреслюватиме переваги. Щоб досягти цього ефекту, необхідно правильно підібрати всі елементи дизайну, а саме зображення, колірну гаму і шрифт. За допомогою цих складових вдасться донести до аудиторії необхідне посилення та привернути її увагу.

Як створити ефективні логотипи металургійних компаній:

  • Образ. Найпростішим рішенням стане вибір картинки на тему. Звичні для галузі металургії зображення (заводи, обладнання, арматура, труби та ін.) зроблять логотип зрозумілим та інформативним.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Можна також використовувати стилізовані зображення, які асоціюватимуться з металом та виробництвом. Такі знаки ідентифікують компанію на ринку і при цьому виглядають сучасно та стильно.

Щоб виділитися серед конкурентів та отримати оригінальний та динамічний логотип, слід відійти від традиційних образів та вибрати замість них абстрактні елементи. Ці символи мають відбивати характер підприємства міста і підкреслювати сильні сторони.

  • Колір . У сфері металургії найчастіше зустрічаються спокійні та нейтральні відтінки. Вони допомагають створити сучасний та солідний логотип. Але іноді до нейтральних тонів додають яскраві – для акценту чи контрасту.

Логотипи металургійних компаній

Найпоширеніші кольори – чорний, сірий, синій, червоний та помаранчевий. Чорний виглядає благородно та вишукано, сірий асоціюється з безпекою та проводить паралелі з металом, синій відображає надійність та стабільність, червоний символізує силу та динаміку, а помаранчевий вважається кольором енергії та достатку.

  • Шрифт. Логотипи металургійних компаній мають бути читабельними та стриманими.

Щоб підкреслити серйозність, надійність і силу, багато підприємств використовують суворі шрифти без засічок і жирні лінії. Але якщо ви хочете виділитися серед конкурентів, вибирайте незвичні для галузі шрифтові стилі. Це можуть бути м'якіші лінії, але без завитків і переплетень.

Логотипи металургійних компаній

Логотип металургійного підприємства має бути стриманим, але не нудним і вже тим більше не примітивним. Тому при його створенні чи оновленні краще відмовитися від шаблонних варіантів та підключити фантазію. Цікава ідея, нестандартні образи і поєднання кольорів допоможуть створити привабливий і логотип, що запам'ятовується.

3 ідеї для створення стильного логотипу

# 1 Геометрія . У дизайні можуть використовуватись різні геометричні фігури (наприклад, коло, квадрат або трикутник). Форми дозволяють створити сучасний фірмовий знак, що відображатиме силу, впевненість і стабільність.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

# 2 Лінії . Цей елемент надає динаміку та символізує рух. Можуть використовуватись рівні, прямі, товсті або вигнуті лінії. Такий логотип виглядає стильно та привабливо.

# 3 Яскравий акцент . Зробити логотип привабливим та оригінальним допоможе поєднання нейтральних та яскравих відтінків. До чорного та сірого може додаватися помаранчевий, червоний, жовтий або будь-який інший колір.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Унікальний логотип металургійного підприємства стане чудовим відбудовою від конкурентів та містком для вибудовування довірчих відносин з аудиторією. Він привертатиме увагу, викликатиме інтерес і зміцнюватиме позиції компанії на ринку.

Яскраві логотипи металургійних компаній України

Українські металургійні компанії віддають перевагу двокольоровим логотипам. Активно використовуються чорний та сірий відтінок з додаванням жовтого, червоного, помаранчевого та інших яскравих кольорів.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Багато великих заводів обирають традиційні для галузі зображення, а сучасні підприємства беруть за основу геометричні форми, лінії та абстрактні символи.

Оригінальні логотипи металургійних компаній у США

Американські логотипи вирізняються своєю креативністю. Тут найчастіше зустрічаються фірмові знаки з незвичайними для металургійної галузі образами.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Є також компанії, які використовують тематичні зображення та геометричні фігури. Традиційні символи дозволяють відобразити суть компанії, а геометрія допомагає створити сучасний та стильний лого.

Популярними відтінками є сірий, синій, чорний, червоний та блакитний.

Стильні логотипи металургійних підприємств Європи

Логотипи європейських металургійних компаній містять переважно стилізовані образи, що відповідають тематиці, та геометричні форми. Трапляються також шрифтові фірмові знаки.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Підприємства найчастіше вибирають двоколірні лаконічні логотипи. Поширені відтінки – синій, жовтий, чорний та сірий.

Цікаві логотипи металургійних компаній Азії

У логотипах азіатських заводів і підприємств можна зустріти різні образи, відтінки і шрифти. Тут активно використовуються нестандартні шрифти, геометрія, абревіатури та логотипи без символів.

Логотипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компанійЛоготипи металургійних компаній

Найпопулярніші кольори – червоний, чорний та синій. Іноді зустрічаються й інші відтінки, наприклад, помаранчевий та зелений.

Створення логотипів металургійних компаній: де краще замовити

Щоб отримати відомий, сучасний та цікавий логотип, необхідно замовити його розробку у професійного дизайнера. Для цього можна пошукати спеціаліста на фрілансі або звернутися до дизайн-студії.

Пошук досвідченого та творчого фрілансера, який зможе втілити в життя цікаву ідею та видати якісний результат, потребуватимуть часу та зусиль. Не варто в гонитві за низькою ціною довіряти розробку знака першому дизайнеру, що попався, інакше можна залишитися ні з чим.

Якщо ви хочете створити унікальний логотип або зробити існуючий редизайн, краще звернутися в дизайн-студію. Компанії дорожать своєю репутацією, тому здадуть проект в обумовлені терміни та у кращому вигляді.

Дизайнери студії WeLoveBrands вивчають особливості роботи підприємства, конкурентів та цільову аудиторію, продумують варіанти та створюють стильний дизайн. Як результат – ви отримуєте сучасний логотип, який посилюватиме імідж компанії та виділятиме її серед конкурентів. Щоб уточнити деталі та замовити послугу дизайну, зателефонуйте нам або напишіть у чат.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 37

Середня оцінка 4.3 / 5