→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Логотипи енергетичних компаній – поєднання яскравості та лаконічності

249

Оцінили: 58

Зміст:
Розмір шрифту:

Логотипи енергетичних компаній – поєднання яскравості та лаконічності

Енергетичні компанії потребують створення надійного та серйозного образу, який буде приваблювати та вселяти довіру. Забезпечити необхідний ефект допоможе логотип. Хороший фірмовий знак дозволить компаніям, що працюють в енергетичній галузі, при першому ж знайомстві заявити про свою солідність та професіоналізм. Логотип інформуватиме споживачів про рід діяльності підприємства та відображатиме переваги.

Продуманий візуальний образ зміцнює репутацію, викликає довіру та приємні асоціації. Але щоб досягти такого результату, слід відкинути шаблонні рішення та створити оригінальний логотип.

Навіщо потрібний логотип енергетичній компанії?

Фірмовий знак формує певний образ у свідомості споживачів. Він здатний не лише привернути увагу та зацікавити у продукті, а й відштовхнути.

Сучасний та стильний логотип викликатиме довіру до компанії та переконуватиме в її надійності та безпеці, а банальний та нудний може створити відчуття некомпетентності.

Ефективний енергетичний логотип допомагає:

 

Логотипи енергетичних компаній виділитися серед конкурентів;


Логотипи енергетичних компаній повідомити про специфіку бізнесу;


Логотипи енергетичних компаній підкреслити переваги;


Логотипи енергетичних компаній підвищити впізнаваність;


Логотипи енергетичних компаній покращити репутацію компанії;


Логотипи енергетичних компаній викликати довіру;


Логотипи енергетичних компаній залучити нових клієнтів.

 

Логотип має бути цікавим, щоб привертати та утримувати увагу, зрозумілим, щоб люди швидко зорієнтувалися, яка компанія перед ними, та емоційним, щоб впливати на поведінку споживачів через їхні почуття та відчуття.

Якщо логотипи енергетичних компаній діляться з аудиторією енергією та теплом, вони цим налаштовують її на позитивну хвилю і викликають приємні асоціації. Для створення такого логотипу слід використовувати оригінальну ідею та підібрати відповідні образи, форми та кольори.

Особливості розробки енергетичного логотипу

При виборі елементів дизайну необхідно відштовхуватися від напряму діяльності компанії та цільової аудиторії.

Так, нафтогазові компанії можуть розміщувати на своїх фірмових знаках краплю нафти чи вогонь, електростанції – лампочки, блискавки чи опори електропередач, гідроелектростанції – греблі, атомні станції – символи радіаційної небезпеки, а підприємства, пов'язані з відновлюваними джерелами енергії – образи живої природи.

Логотипи енергетичних компаній

Останнім часом стає дедалі популярнішою «зелена» енергетика. З'являються нові великі та невеликі компанії, які одержують енергію з невичерпних природних ресурсів (сонячне світло, вітер та дощ). Ці особливості можна закласти в основу логотипу, створюючи цим чистий і екологічний образ компанії.

У дизайні можна використовувати як тематичні образи, так і абстрактні елементи. Головне, щоб логотип був впізнаваним і викликав відчуття стабільності.

Для замовлення фірмового знака зателефонуйте до студії WeLoveBrands. Наші дизайнери втілюють у життя будь-які ідеї, щоб представити ваш бізнес із кращого боку.

Вплив елементів дизайну логотипу на споживачів

Кожен елемент дизайну впливає на загальну картинку та сприйняття логотипу. За допомогою різних символів, шрифтів і відтінків вдається створити певний образ компанії та достукатися до споживачів.

Логотип, який підкреслює надійність та зміцнює імідж енергетичної компанії, складається із суворих ліній, простих шрифтів, яскравих кольорів та образів, прямо чи асоціативно пов'язаних з енергетикою. Розглянемо ці елементи докладніше.

Як вибрати колір, образ та шрифт для енергетичного логотипу?

 

Логотипи енергетичних компаній Зображення

 

Найчастіше в основі логотипу лежить символ, що має відношення до сфери енергетики. Підбирається він відповідно до специфіки діяльності компанії. Наприклад, для сонячних електростанцій – сонце та сонячні батареї, для вітряних – турбіни, для гідроелектростанцій – греблі та краплі води, для ТЕС – лінії електропередач, лампочки та блискавки.

Логотипи енергетичних компанійЛоготипи енергетичних компанійЛоготипи енергетичних компаній

Якщо ви хочете використовувати нейтральний образ, вибирайте геометричні форми, які викликатимуть потрібні асоціації. Це дозволить створити привабливий та сучасний лого.

 

Логотипи енергетичних компаній Колір

 

У дизайні логотипів енергетичних компаній перевага надається яскравим та сонячним кольорам. Популярними є жовті, червоні, оранжеві, зелені та сині відтінки. Вони асоціюються з енергією, сонцем та природою.

Логотипи енергетичних компаній

Для компаній, що працюють з альтернативними джерелами енергії, відмінно підійдуть зелений та жовтий відтінки, для гідроелектростанцій – синій, а для теплових станцій – помаранчевий та чорний.

Відмінним рішенням стане поєднання яскравого кольору з нейтральним, наприклад сірим або чорним. Такий фірмовий знак виглядатиме стильно та солідно.

 

Логотипи енергетичних компаній Шрифт

 

Оскільки відмінними рисами енергетичних компаній є потужність і стабільність, це має відбиватися й у накресленні фірмового знака. Найчастіше використовуються суворі шрифти з прямими та жирними лініями.

Щоб виділятися і добре запам'ятовуватися, можна розробити власний стиль або адаптувати існуючий.

Логотипи енергетичних компаній

Для створення унікального логотипу необхідна нестандартна ідея. Звичні символи відбивають суть компанії, але не виділяють її серед конкурентів і не сприяють її впізнаваності. З цієї причини краще обігравати несподівані образи і використовувати цікаві колірні рішення.

3 ідеї для створення ефектного енергетичного логотипу

  1. Геометричні фігури. Використання різних форм, ліній та спіралей допомагає у створенні простих, але стильних логотипів. Такі фірмові знаки виглядають привабливо та сучасно, особливо якщо додати акцент у вигляді яскравого кольору.

    Логотипи енергетичних компаній

  2. Тварини та символи природи. Такі образи особливо актуальні для компаній, які працюють із відновлюваними джерелами енергії. Можна використовувати силуети тварин, птахів та дерев або стилістично оформити різні зображення.
  3. Мінімалізм. Лаконічні логотипи з використанням 1-2 відтінків актуальні завжди, оскільки виглядають стильно та солідно. Можна вибрати цікавий шрифт для шрифтового логотипу, а також абстрактний або тематичний образ комбінованого.

    Логотипи енергетичних компаній

Якщо у вас немає ідей, але ви хочете створити логотип, що викликає довіру, звертайтеся в студію WLB. Щоб отримати консультацію та дізнатися більше про дизайн, зателефонуйте нам або напишіть в онлайн-чат.

Логотипи енергетичних компаній України

Логотипи українських енергетичних компаній відрізняються залежно від їхньої діяльності. Електричні компанії використовують тематичні образи (наприклад, блискавки) та геометричні форми, а сонячні станції частіше обирають символи природи та лого без символів.

Логотипи енергетичних компаній

Основні кольори, які є в дизайні, - це синій, жовтий, помаранчевий, зелений і чорний.

Часто компанії використовують цікаві шрифти та незвичайне накреслення, що надає логотипам солідності та елегантності.

Логотипи великих енергетичних компаній США

Відмінною рисою логотипів американських енергетичних підприємств є використання різних геометричних фігур та ліній. Часто зустрічаються шрифтові лого та фірмові знаки у стилі мінімалізм.

Логотипи енергетичних компаній

Логотипи американських компаній пофарбовані переважно у синій, зелений, червоний та чорний кольори. Найчастіше використовуються дво- та триколірні фірмові знаки.

Цікаві логотипи енергетичних компаній Європи

Європейські логотипи відрізняються нестандартними шрифтами, несподіваними образами та яскравістю.

Популярними відтінками вважаються жовтий, червоний, блакитний та зелений. Часто в дизайні використовуються понад три яскраві кольори.

Логотипи енергетичних компаній

Фішкою багатьох логотипів є цікаві шрифти та гра з текстом – як у шрифтових, так і у комбінованих знаках. З образів зустрічаються тварини, символи природи та абстрактні елементи.

Логотипи найкращих енергетичних компаній Азії

У логотипах азіатських енергетичних компаній переважно використовуються традиційні для цієї сфери зображення та геометричні форми.

Поширеними відтінками є червоний, жовтий, зелений, синій та сірий. Часто у двоколірних логотипах використовується гра на контрасті або поєднання двох яскравих відтінків.

Логотипи енергетичних компаній

Створення логотипів енергетичних компаній: де та як замовити?

Створити логотип можна різними способами, але серед основних можна виділити три - самостійно за допомогою онлайн-ресурсів, замовити у дизайнера або дизайн-студії.

Якщо вибрати спосіб створення лого за допомогою конструкторів, то розраховувати на унікальний та оригінальний знак не варто. Онлайн-ресурси дозволяють підібрати відповідну по темі картинку та вибрати будь-який колір та шрифт. Тобто, на вас чекає шаблонне рішення і простий логотип.

Щоб отримати відомий, сучасний та стильний фірмовий знак, треба добре подумати над ідеєю та довірити розробку професіоналу. Дизайнера можна знайти на фрілансі та в студії/агентстві.

У першому випадку ви можете отримати якісний логотип за невеликі гроші (від 1000 грн залежно від регіону, кваліфікації та зайнятості дизайнера). Але тут є ризик, що ви потрапите на недобросовісну людину, яка підведе зі строками або видасть примітивний логотип.

При замовленні послуги в дизайн-студії ви нічим не ризикуєте, оскільки компанії цінують свою репутацію. У студіях працюють фахівці, які не лише горять своєю справою, а й знають, як зробити так, щоб ваш логотип зачепив аудиторію.

Вартість створення логотипу у студії стартує від $150, але ви отримаєте результат, на який розраховуєте. Компанії пропонують на вибір кілька варіантів, які відрізняються за ціною, термінами, кількістю варіантів лого та правок, які можна буде внести до макету.

Дизайнери студії WeLoveBrands перед тим, як розпочати роботу, вивчають особливості бізнесу, ваших конкурентів та цільову аудиторію. Потім виробляють стратегію та створюють ефективні логотипи енергетичних компаній, які добре запам'ятовуються та підкреслюють сильні сторони. Якщо вам потрібен саме такий фірмовий знак, зв'яжіться з нами одним із таких способів – зателефонуйте або напишіть у чат на сайті.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 58

Середня оцінка 4.3 / 5