→ Встигни заробити Hamster — нова криптовалюта в Telegram, заробляй за кожне натискання.

Іконки для презентацій: навіщо потрібні та як зробити

151

Оцінили: 36

Зміст:
Розмір шрифту:

Іконки для презентацій: навіщо потрібні та як зробити

Одним текстом вже нікого не здивуєш, тому у бізнес-презентаціях дедалі частіше з'являються графічні елементи. Вони доповнюють, а іноді й замінюють текст, допомагаючи краще зрозуміти його. Можна сміливо сказати, що іконки – це спосіб комунікації без мовного бар'єру. Прості та зрозумілі графічні символи покращують презентацію та прискорюють сприйняття інформації. Вони допомагають структурувати текст та виділяють важливі моменти. Оскільки зображення ми сприймаємо швидше, ніж слова, то й присутність їх у тексті дозволяє нам досягти потрібного результату.

 

Іконки допомагають засвоювати інформацію, якщо вони:

 

добре запам'ятовуються;

легко зчитуються;

передають чіткі образи;

акцентують на головному;

додають у текст емоції.

 

При цьому, стандартні іконки, які кочують з однієї презентації до іншої, вже набридли і не викликають жодних емоцій, а значить ваша доповідь може не запам'ятатися і залишитися осторонь.

Щоб виділитися на тлі конкурентів і допомогти користувачеві краще зрозуміти текст на слайдах, використовуйте оригінальні та інформативні значки. Їх можна зробити самому за допомогою онлайн редакторів або замовити розробку у дизайнера.

У першому випадку вся відповідальність повністю лягає на вас, і якщо ви не знаєтеся на цій темі, будьте готові до відповідного результату. У другому випадку ви отримаєте якісні графічні символи, оскільки створювати їх будуть досвідчені фахівці. Наприклад, дизайнери студії WeLoveBrands розбираються в тонкощах цієї справи, використовують різні хитрощі та нестандартні підходи, тому створюють ефективні іконки, які допомагають зрозуміти та запам'ятати інформацію.

Зателефонуйте нам або напишіть повідомлення, щоб уточнити деталі та отримати консультацію.

Які завдання виконують іконки у презентації?

 

Структурують інформацію . Іконки, як маяки, ведуть користувача за текстом. Вони допомагають розставити акценти та розділити інформацію. Текст із значками читається та сприймається легше.

Візуалізують . Іконки можуть замінювати цілі шматки тексту та пояснювати ті чи інші відомості, наприклад, у графіках.

Створюють унікальний стиль . Оригінальні іконки допомагають виділитись на тлі інших презентацій.

 

Як правильно використовувати іконки?

У презентації слід використовувати значки однакового розміру, що максимально передають вашу думку і виконані в одному стилі.

Графічні символи більше потрібні для наочності, а не декорування тексту, тому не варто розміщувати їх на кожному слайді презентації та ліпити будь-куди. По суті, іконки потрібні при перерахунку кількох фактів для схем, таблиць і діаграм.

У яких випадках можна використати іконки?

 

Замість тексту – коли необхідно залучити користувача, який не витрачатиме час на читання тексту.

При нестачі місця . Якщо пропозиції та слова не розміщуються на слайді, використовуйте іконки, які чітко передаватимуть вашу ідею.

Для привернення уваги . Іконки допомагають виділити у тексті важливий момент.

Для кращого сприйняття . Якщо необхідно викликати в людини певні асоціації, вставте в текст графічні елементи. Оскільки ми краще запам'ятовуємо саме зображення, а не текст, цей прийом допоможе досягти потрібного результату.

 

Від стандартних іконок, наприклад, у вигляді потисків рук (для партнерства) або дівчини з мікрофоном (для дзвінків і зв'язку), краще відмовитися, тому що вони присутні скрізь і вже встигли набриднути. Підійдіть до питання нестандартно та використовуйте замість них оригінальні елементи.

Іконки для презентацій: види та стилі

Види іконок

 

Порожнисті (контурні) та суцільні – форма, порожня всередині або із заливкою кольором

Кольорові та монохромні – кольорові (відповідно до теми та стилю) або сірі/чорні

Плоскі та об'ємні – відрізняються формою: прості або нагадують реальний предмет

Тематичні – ретро, «казкові», малюнки та ін.

 

Стилі для іконок

 

Веб 2.0 – характерні градієнти, закруглені кути та яскраві фарби.

Скевоморфізм – зроблені за типом реальних об'єктів та об'ємні значки

Мінімалізм – прості зображення без тіней, градієнтів та об'єму (найчастіше чорного або сірого кольору)

Плоский – використовуються яскраві кольори, але відсутні градієнти, об'єми та тіні

 

Вставляючи у презентацію іконки, пам'ятайте, що вони мають бути одного виду та виконані в єдиному стилі.

Як створити іконки для презентації?

Графічні значки можна завантажити на різних ресурсах, створити самостійно за допомогою онлайн редакторів або замовити розробку унікальних іконок у студії WeLoveBrands.

Спосіб №1: беремо готові іконки

 

Можна використовувати такі сайти:

 

Flaticon – зручний сайт для скачування іконок як поштучно, так і наборів

Icons8 – ресурс із зрозумілою навігацією за стилями

Noun Project – велика бібліотека іконок зі зручним пошуком та швидким скачуванням. Іконки можна використовувати безкоштовно, але потрібно вказати автора

Iconmonstr – тут ви знайдете колекцію найпростіших монохромних значків. Ресурс чудово підійде для презентацій, створених у стилі мінімалізм

IconStore – під час пошуку можна задати категорію іконок та вибрати відповідний набір. Тут зібрані різні значки - від простих до декоративних

Iconfinder – колекція переважно кольорових іконок. Тут можна знайти цікаві варіанти для презентації

 

Спосіб №2: робимо іконки самостійно

 

Створити іконки можна за допомогою онлайн редакторів. Наприклад:

 

IconsFlow – російськомовний редактор іконок, що дозволяє створити онлайн будь-який значок та їх набори. Ресурс дозволяє вибрати колір, стиль та різні ефекти, а також змінювати форму

FlatIcons – помічник для створення плоских іконок. На сайті можна вибрати малюнок та фон, задати розміри та редагувати колір. Готові файли доступні для завантаження лише у форматі PNG

Launcher Icon Generator – це чудовий варіант для просунутих користувачів. Тут є такі налаштування, як форма, колір, фон, масштабування та інші ефекти

Simunity – ресурс, що дозволяє створити іконку, скопіювати код та відобразити її у веб-проектах. На сайті можна вибрати необхідні параметри та швидко створити цікаву іконку

 

Спосіб №3: замовляємо унікальні іконки у студії WeLoveBrands

 

Щоб ваша презентація відрізнялася від інших та вигідно представляла продукт, інформацію слід розбавити оригінальними іконками. Недостатньо просто використовувати їх на слайдах. Важливо, щоб це були прості, але інформативні знаки, що запам'ятовуються. Саме такі іконки створять вам наші дизайнери.

Щоб створити ефективні та привабливі іконки, необхідно:

 

визначити ключові слова та знайти для них ідеальну метафору;

вивчити інші презентації у цій сфері, щоб не повторюватися;

визначити, з якою метою використовуватиметься іконка;

вибрати форму та розмір іконок;

підібрати відповідні кольори;

вибрати стиль;

чітко зобразити об'єкт та передати сенс.

 

Якщо вам потрібні нестандартні і не набридлі іконки, звертайтесь в студію WeLoveBrands. Дизайнери розроблять вам набір ефективних знаків, які зроблять вашу презентацію зрозумілою.

Оцініть матеріал:

Натисніть на сердечко, щоб проголосувати!

Кількість голосів: 36

Середня оцінка 4.2 / 5